Razgovor

Turković sa Sattlerom: BiH će biti na pravoj strani povijesti

''Imamo moralnu i svaku drugu obvezu da se usprotivimo ratu i nasilju. Bosna i Hercegovina je uvijek bila i bit će na pravoj strani povijesti'' – poručila je ministrica Turković.
Vijesti / Politika | 25. 02. 2022. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  Bisera Turković razgovarala je danas s veleposlanicima država članica Europske unije akreditiranih u BiH i šefom Izaslanstva EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH veleposlanikom Johannom Sattlerom.

Veleposlanik Sattler je upoznao ministricu Turković sa službenim stavovima Europske unije i mjerama koje su poduzete u vezi sa situacijom u Ukrajini.

Istaknuta je saglasnost u pozivu na hitno zaustavljanje nasilja i ratnih dejstava te podrška suverenosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Ministrica Turković je naglasila da će Bosna i Hercegovina, kao država potpisnica Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Europskom unijom, ispunjavati svoje obaveze, pratiti i pridruživati se stavovima Europske unije.

''Imamo moralnu i svaku drugu obvezu da se usprotivimo ratu i nasilju. Bosna i Hercegovina je uvijek bila i bit će na pravoj strani povijesti'' – poručila je ministrica Turković, priopćio je Ured za medije Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close