Give peace a chance

Putin kaže da je spreman poslati izaslanstvo u Minsk na pregovore s Ukrajinom

"Ukrajina razmatra prijedlog da razgovara s ruskom delegacijom u Minsku", rekao je savjetnik ukrajinskog predsjednika za CNN.
Vijesti / Politika | 25. 02. 2022. u 15:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je spremna poslati izaslanstvo u bjeloruski glavni grad Minsk na pregovore s Ukrajinom, rekao je danas glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, dan pošto je Moskva pokrenula invaziju na Ukrajinu.

Peskov je za ruske novinske agencije rekao da je Rusija spremna poslati izaslanstvo koje će uključivati dužnosnike ministarstva vanjskih poslova i obrane. Ukrajina je izrazila spremnost razgovarati o tome da se proglasi neutralnom zemljom.

Peskov je naglasio da demilitarizacija mora biti ključni element toga.

"Vladimir Putin spreman je poslati u Minsk rusko izaslanstvo na razini ministarstava obrane i vanjskih poslova i ureda predsjednika da pregovara s ukrajinskim izaslanstvom", rekao je Peskov, prenosi afp.

Minsk je dopustio Rusiji da koristi bjeloruski teritorij za invaziju na Ukrajinu. S njega se ruske snage u ovome trenutku kreću prema Kijevu.

Kremlj je sustavno odbijao pregovore s Ukrajinom unatoč opetovanim zahtjevima ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog prije pokretanja invazije u četvrtak.

"Ukrajina razmatra prijedlog da razgovara s ruskom delegacijom u Minsku", rekao je savjetnik ukrajinskog predsjednika za CNN.

Kopirati
Drag cursor here to close