Naša stranka, SDP, Narod i pravda

'Trojka' kreće u razgovore o formiranju vlasti s HDZ-om

''Ishod razgovora ne možemo predvidjeti, ali možemo garantirati principijelnost i nepristajanje na bilo šta što bi Bosnu i Hercegovinu moglo udaljiti od europskog i NATO puta'', kazali su u priopćenju.
Vijesti / Politika | 07. 11. 2022. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Trojke najavljuju razgovore za formiranje vlasti na federalnoj i državnoj razini s HDZ-om, stoji u zajedničkom priopćenju Naše stranke, SDP-a i Naroda i pravde.

''Sutra ćemo u Mostaru početi razgovore s HDZ-om za uspostavu vlasti na federalnoj i državnoj razini, te u županijama gdje je to moguće. Trojka će u razgovorima predstavljati sve potpisnice Sporazuma o uspostavi većina na svim razinama u BiH, koje će se uključiti kada se otvore razgovori o konkretnim programskim rješenjima. Ishod razgovora ne možemo predvidjeti, ali možemo garantirati principijelnost i nepristajanje na bilo šta što bi Bosnu i Hercegovinu moglo udaljiti od europskog i NATO puta'', kazali su u priopćenju.

Dodaju kako standarde razgovaranja o formiranju vlasti ''želimo podići na veću razinu, pogotovo u smislu njihove transparentnosti''.

''Svi imamo i pravo i obavezu reći kakvu državu želimo graditi i u kojem je pravcu voditi. Trojka će slušati glas svojih birača, a medije pozivamo da budu objektivni prenositelji i tumači naših poruka javnosti''.

''Nakon razgovora oglasit ćemo se priopćenjem, a bit ćemo dostupni i za izjave'', zaključili su.

Kopirati
Drag cursor here to close