DF-u je upućen korektan poziv

Zvizdić o formiranju vlasti: Ne treba nikoga specijalno moliti

''To je promjena potpuna trenutne političke paradigme''
Vijesti / Politika | 04. 11. 2022. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je jučer osam stranka okupljenih oko Trojke potpisalo koalicijski sporazum koji je osnova za pregovore o formiranju vlasti, potpredsjednik Naroda i pravde Denis Zvizdić komentirao je i poziv koji su te stranke uputile DF-u.

Promjena političke paradigme

Zvizdić je istaknuo kako je riječ o koaliciji koja u ovom trenutku ima najveći koalicijski kapacitet za formiranje vlasti na razini BiH gdje imaju 13 zastupnika i na nivou FBiH s 39 zastupnika.

"Dakle to je promjena potpuna trenutne političke paradigme, jačanje državnih institucija, jačanje integriteta i suvereniteta BiH, ekonomski razvoj, snažna, ozbiljna, sistemska, sistematska borba protiv korupcije, jačanje vladavine prava na svim razinama, kreiranje programa koji će zadržati mlade ljude i aktivan i uporan rad na realizaciji dva ključna vanjskopolitička prioriteta, europske i NATO integracije", kazao je Zvizdić u Dnevniku D Federalne televizije.

Konkretan poziv

Naglasio je kako je DF-u upućen korektan poziv da budu dio opozicijskog bloka za formiranje vlasti u BiH.

"Da budu dio jednog novog procesa koji treba da pokrene BiH da izađemo iz ovog zastoja. Tu nema sada neke velike mudrosti. Mislim da treba demistificirati stvari. DF može izabrati da bude dio opozicijskog bloka, da prihvati pruženu ruku, može izabrati da bude dio SDA ili, što je njihovo potpuno legitimno pravo, može izabrati da ostane opozicija. Ja mislim da ne treba nikoga specijalno moliti. Kada vas netko poštuje, vi njega poštujte još više, ako vas netko nedovoljno poštuje onda naravno napustite ga da bi sebe poštovali", naglasio je.

Podsjetio je da je skoro nemoguće zaobići HDZ prilikom formiranja koalicija i vlasti, ali da to ne znači da će opozicijski blok pristati na koaliciju s HDZ-om koja bi značila samo podjelu fotelja "kao što je to bilo u koalicijskom sporazumu SDA-HDZ-SNSD".

Kopirati
Drag cursor here to close