Reakcija

Trivić: Neću čestitati Dodiku jer je do pobjede došao krađom

''Očigledno je da je SIP podlegao pritiscima koje su došle od strane režima''.
Vijesti / Politika | 27. 10. 2022. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jelena Trivić, kandidatkinja za predsjednicu RS, oglasila se nakon današnje sjednice Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH na kojoj je priopćeno da je poslije ponovnog brojanja glasova novi predsjednik RS-a Milorad Dodik.

''Ne prihvaćam izborne rezultate koji su točan zbroj netočnih podataka i neću čestitati Miloradu Dodiku, jer on nije pobijedio na izborima, već je do pobjede došao krađom, što su pokazali i njegovi postupci i napadi u danima iza nas'', napisala je Trivić i dodala:

SIP podlegao pritiscima

''Očigledno je da je SIP podlegao pritiscima koje su došle od strane režima, ali vrlo moguće i nekim drugim pritiscima za koje će se vrlo brzo saznati, kao što se u Bosni i Hercegovini sve unaprijed i zna, te pogazila izbornu volju naroda, čime je nažalost uništena još jedna institucija koja je prije svega trebala da služi narodu.

SIP je svojom odlukom, ali i kroz obrazloženja u diskusijama, nedvosmisleno legalizirala izbornu korupciju, te da su pored svih nepravilnosti koje su naveli poput nedostatka vreća sa izbornim materijalom, falsificiranih listića za koje još uvijek nije utvrđen konačan broj, upadanja batinaša na biračka mjesta o čemu svjedoče video snimci, ogromnih razlika na biračkim mjestima koje su bile vidljive golim okom, namjerna upisivanja nula u zapisnike i slično, jedan ovakav izborni proces prihvatili kao normalan, što je neprihvatljivo.

Svi akteri svjesni izborne krađe

Trivić tvrdi da su "svi akteri ovog procesa svjesni činjenice da su izbori pokradeni, ali da svojim postupcima lagano peru ruke i legaliziraju izbornu krađu i korupciju uz obrazloženje da uz ovakav Izborni zakon, sistem izbora biračkih odbora i gradskih, odnosno općinskih izbornih komisija nije moguće imati fer i poštene izbore".

''Mi nećemo odustati od ove borbe, prije svega pravne borbe, a o svim narednim koracima blagovremeno ćemo obavještavati javnost. Važno je da, ma tko god šta govorio, ustrajemo na tome da počinitelji, ali i nalogodavci ove izborne krađe procesuiraju, jer naše kaznene prijave po ovim pitanjima trenutno se nalaze u pravosudnim institucijama i vidjet ćemo postoji li dovoljno odlučnosti i hrabrosti da se ove stvari istjeraju do kraja.

Moja sveta dužnost bila je i ostala da se borim za interese i opstanak vlastitog naroda na teritoriji Republike Srpske i to ću nastaviti da činim i u budućnosti ne obazirući se na napade koji dolaze iz redova režima, a služiti svom narodu za mene je uvijek bila najveća čast i dok sam bila član Narodne skupštine RS, te kao profesor na Univerzitetu, ali i prije toga. To ću nastaviti da radim i nakon ovog trenutka kada je uvažena volja prevaranata, a volja naroda pogažena bez milosti'', poručila je Trivić, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close