Borba pijetlova

Tko je tražio da Schmidt makne Dodika?

Schmidt je rekao kako su mu u Banja Luci htjeli prirediti borbu pijetlova…
Vijesti / Politika | 15. 09. 2023. u 09:47 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, izjavio je za Dnevni avaz kako su lideri opozicije u Republici Srpskoj tražili od njega da sa političke scene ukloni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

''Mogao bih reći i mjesto i vrijeme kada su mi njihovi lideri tražili da maknem Dodika uz primjenu bonnskih ovlasti. Zbog toga me čak iznenadilo to da su se neki od njih solidarizirali s Dodikom", rekao Schmidt.

Na pitanje koji su lideri opozicije iz Republike Srpske tražili smjenu Dodika, Schmidt je odgovorio da su to bili povjerljivi razgovori i da to ne može reći.

"Kada sretnem one koji su sudjelovali u tome, svakako ću ih pogledati duboko u oči, možda se neki od njih zacrvene", rekao je Schmidt.

Između ostalog, rekao je kako su mu u Banja Luci htjeli prirediti borbu pijetlova te da ne želi koristiti instrumente koje je koristio nekadašnji visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown.

Komentirao je i pismo koje mu je uputio Dodik rekavši kako je sadržaj tog pisma ispod svake razine te da nije dostojan nekoga tko ima političku odgovornost.

Ponovio je kako se predsjednik RS-a i čelnik SNSD-a mora primijeniti ''inače mu slijede teška vremena''.

Kopirati
Drag cursor here to close