Poznata imena

Tko će sve u klupe Sabora SBŽ?

Nakon konstituirajuće sjednice krenut će se u izbor izaslanika za Dom naroda, a zanimljivo je kako je upravo iz ovog Sabora u proteklom mandatu za predsjedavajuću Doma naroda izabrana Lidija Bradara koja je pak ovoga puta ušla u Federalni parlament.
Vijesti / Politika | 23. 10. 2018. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) i Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) osvojili su najviše zastupničkih mandata u Saboru Srednjebosanske županije.

Čak 10 mandata osvojila je SDA koju će zastupati Tahir Lendo, Sedžad Milanović, Melisa Musa Šiljak, Amir Šečibović, Amer Mrako, Nedžada Tolja, Muarem Grabus, Irma Čorbić, Zijada Salihagić i Elvedin Mušanović

U zastupničke klupe ispred HDZ-a BiH sjedaju Ilija Nakić, Zdenka Džambas, Josip Kvasina, Suzana Krišto, Marko Saraf, Dajana Maros, Dražen Matišić, Anto Lozančnić i Antonija Miiličević.

SDP će u novom mandatu imati pet zastupnika, a to su Sifet Mrkonja, Željka Bošnjak, Senad Selimović, Admir Škandro i Ljubinka Atanasijević,

SBB će imati dva zastupnika - Almira Švagu i Edinu Hrustić, a isti broj zastupnika branit će i boje SF-a, i to  Amir Orlović i Vildana Kulić.

Hrvatski pokret za središnju Bosnu predvođen HDZ-om 1990 osvojio je jedan mandat koji je pripao Anti Biliću, kao i Nezavisni blok koji će predstavljati Asmir Karadža.

Nakon konstituirajuće sjednice krenut će se u izbor izaslanika za Dom naroda, a zanimljivo je kako je upravo iz ovog Sabora u proteklom mandatu za predsjedavajuću Doma naroda izabrana Lidija Bradara, koja je pak ovoga puta ušla u Federalni parlament.

Kopirati
Drag cursor here to close