Donosimo imena

Pogledajte tko su novi zastupnici u Skupštini HNŽ

Najviše mandata osvojio je HDZ BiH - čak 13, a na drugom mjestu je SDA sa osam mandata.
Vijesti / Politika | 22. 10. 2018. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine objavilo je danas konačne rezultate izbora, pa su tako poznata imena zastupnika od županijske do državne razine.

U borbi za fotelje u Skupštini HNŽ pobjedu je odnio HDZ BiH koji je osvojio čak 13 mandata. U skupštinske klupe ispred ove stranke tako će sjesti Nevenko Herceg, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Đuro Prkačin, Julineta Jurić, Damir Džeba, Slavko Bilić, Vera Konjevod, Milica Pehar, Marija Bošković, Andrea Pehar i Stana Burić.

Stranka demokratske akcije (SDA) osvojila je osam mandata, a zastupnici koji će predstavljati ovu stranku su Šerif Špago, Ajdin Teletović, Irma Memidžan, Elvedin Grcić, Alisa Hajdarović, Edis Džino, Amir Šelo i Mejrima Hasić.

SDP je dobio tri mandata, a u skupštinske klupe će Aner Žuljević, Vesna Saradžić i Ismet Lulić.

Dva mandata osvojila je koalicija Hrvatsko zajedništvo, a ona su pripala Mariji Bešker i Ivanu Odaku. Isto toliko mandata osvojio je i SBB koji će predstavljati Kenan Memić i Nermin Vrtić.

Demokratska fronta (DF) i Hrvatska republikanska stranka (HRS) osvojili su po jedan mandat. Ispred DF-a u klupe će Selma Drljević, a ispred HRS-a Slaven Raguž.

Kopirati
Drag cursor here to close