Mostarsko gradsko vijeće

Tito i prostorni plan u Mostaru

Vijesti / Politika | 29. 08. 2022. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izmjene prostornog plana i naziva Ulice maršala Tita glavne su točke sjednice mostarskog gradskog vijeća koja će se održati 31. kolovoza.

Pred vijećnicima će biti Nacrt Odluke o donošenju i provođenju izmjena i dopuna prostornog plana općine Mostar kao i Odluka o predaji u stalna sredstva te na korištenje i upravljanje „Sustavu vodosnabdjevanja tehničkom vodom za naselje Gubavica, Pijesci i dio naselja Hodbina“ Javnom poduzeću Vodovod d.o.o. Mostar.

Hrvatska republikanska stranka predložit će izmjenu naziva Ulice maršala Tita, a vijećnici će glasovati i o Odluci o utvrđivanju naknade za rada u Povjerenstva za dodjelu koncesija Grada Mostara.

Na dnevnom redu je i Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju Povjerenstva za izlaganje na javni uvid podataka premjera i katastarskog klasiranja zemljišta za katastarsku općinu Podveležje kao i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o formiranju radnih tijela Gradskog vijeća Grada Mostara.

Ostale točke tiču se zahtjeva građana zbog intervencija na zemljištima i nekretninama.

Podsjećamo, Grad Mostar je pred ljetno odmaranje izmijenio nazive spornih ulica koje su devedesetih ''okićene'' imenima ustaških dužnosnika.  

Tada je Klub vijećnika HRS-a predložio uvrštavanje u dnevni red točku izmjene naziva Ulice maršala Tita u Ulicu kralja Stjepana Tomaševića pozivajući se na konvenciju o totalitarnim režimima.

Kopirati
Drag cursor here to close