Pojašnjenje

Tegeltija: Izmjene Izbornog zakona BiH pitanje su dogovora Hrvata i Bošnjaka

"Pojasnio sam grčkom premijeru da je to pitanje dogovora Hrvata i Bošnjaka unutar FBiH i da vjerujemo da će dogovor biti postignut prije raspisivanja samih izbora koji su planirani u listopadu", rekao je Tegeltija.
Vijesti / Politika | 09. 04. 2022. u 21:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je, boraveći u Delfi na ekonomskom forumu, da se premijer Grčke Kirijakos Micotakis posebno zanimao za Izborni zakon BiH, hoće li se usvojiti izmjene ili ne, jer je to, prema riječima Micotakisa, svakodnevno na dnevnom redu i premijera i ministara inozemnih poslova u EU.

"Pojasnio sam grčkom premijeru da je to pitanje dogovora Hrvata i Bošnjaka unutar FBiH i da vjerujemo da će dogovor biti postignut prije raspisivanja samih izbora koji su planirani u listopadu", rekao je Tegeltija.

On je rekao da je zajednički stav svih sudionika 7. Delfi ekonomskog foruma da se što prije završi sukob u Ukrajini i da se nastoje pronaći alternativna rješenje osiguravanja energentima, a posebno prirodnim plinom.

Tegeltija je naglasio da je želja svih da se ratni sukob u Ukrajini što prije završi, te da će, vjerojatno, onda na dnevni red doći pitanja koja se tiču strategije i razvoja energetike i osiguravanja alternativnim izvorima.

"Ovogodišnji 7. ekonomski forum u Delfiju obilježila je situacija u Ukrajini i uglavnom je bilo riječi o ekonomskim posljedicama koje je ta kriza prouzrokovala. Svi sudionici razgovora suočili su se s nejasnim pitanjem kako riješiti problem cijena energenata i poskupljenja svih ostalih proizvoda", rekao je Tegeltija.

On je naveo da je Micotakis na zajedničkom ručku izrazio zanimanje za svaku od zemalja koje su sudjelovale na ovom skupu, a najviše je razgovarano o mogućnostima razvoja energetike u budućem periodu i kako prebroditi sadašnju krizu u vezi s energentima, jer se većina zemalja susreće s ogromnim rastom cijena električne energije.

Predsjedavajući Savjeta ministara naveo je primjer da je samo u Grčkoj cijena električne energije porasla za 60 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close