Vatrogasci, HGSS...

Sve interventne službe Grada Mostara idu u jednu zgradu

''Realno je očekivati novi Vatrogasni com gdje će biti Civilna zaštita, HGSS, vatrogasci... odnosno sve interventne postrojbe Grada Mostara'', rekao je Kordić.
Vijesti / Politika | 10. 07. 2023. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vatorgasna društva su podijeljena i u lošim uvjetima. Ideja je kroz EU fondove financirati Vatrogasni dom grada Mostara'', rekao je, govoreći o Regulacijskom planu, mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Dodao je kako je upravo iz tog razloga posjetio Šibenik.

Pomoć Šibenika

''Direktor CZ i ja smo bili u Šibeniku i dogovorili sa Gradom Šibenikom da nam pomognu u procesu pripreme dokumentacije, jer su oni prošli tu proceduru nedavno, i to ćemo poslati prema višim institucijama i fondovima'', naveo je Kordić.

Sve će interventne službe, kaže, u jednu zgradu.

''Realno je očekivati novi Vatrogasni com gdje će biti Civilna zaštita, HGSS, vatrogasci... odnosno sve interventne postrojbe Grada Mostara'', rekao je Kordić.

Govorio je i o novom Domu zdravlja Stari Grad.

Dom zdravlja Stari Grad

''2011. godine usvojen je dobar Regulacijski plan kada je u pitanju Sjeverni logor. U razgovorima sa urbanistima i potrebi izgradnje novog Doma zdravlja Stari Grad, procijenili smo da bi ga radili u Sjevernom logoru, ali s obzirom da je ona bila previše sjeverno, razmišljali smo da u ovom Regulacijskom planu samo zamijenimo parcelu, odnosno da dobijemo novi Dom zdravlja koji će se početi graditi ove godine, uz prometnicu koju imamo završenu. To je jedna praktična, tehnička izmjena, da ne moramo dodatno raditi cestu do Doma zdravlja, koji se nalazi usred ničega'', istaknuo je Kordić.

Pojasnio je i ostale promjene u Regulacijskom planu.

Vodovod

''Tu smo imali izmjenu na lokaciji kad se pređe Studentski most s desne strane. Dvije pozicije su mijenjane, jedna je potencijalna lokacija za novi Vodovod Grada Mostara, jer smo mijenjali Regulacijski plan područja gdje se sad nalaze poslovne jedinice Jedan i Dva. Procjena je da je vodovod na perifernom mjestu i da su to jako atraktivne lokacije koje bi Vodovod mogao prodati potencijalnim intevstitorima, a s tim novcima kupiti opremu ili što već treba, a ta lokacija bi trebala biti u Sjevernom logoru'', pojasnio je.

Kaže da mu je žao što se stvari odvijaju usporenom dinamikom.

''Dugih 10 godina bez Vijeća je ostavilo rupu koju treba pokrpati, ali imamo snage, volje i emocije da otvorimo sve teme i stignemo sve što treba'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close