Sjednica GV Mostara

Marić: Nitko nije protiv gradnje kazališta, samo da sve bude po zakonu

''Nitko nikome ništa ne smije braniti u Gradu Mostaru i radit će se sve po zakonu i nećemo osporavati legalno izdane dozvole. Ovo je pravna država i idemo se držati zakona'', kazao je mostarski gradonačelnik
Vijesti / Flash | 10. 07. 2023. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi smo sjeli i razgovarali, otvorili smo sve teme, dogovorili se da neće biti razgovor na ulici, nego u vijećnici, odnosno upravi Grada Mostara i obvezali smo se na konstrukvitan dijalog da otvorimo sve problem i zadržimo stanje u Mostaru da ne eskalira u krivom smjeru'', rekao je gradonačelnik Mario Kordić na press konferenciji, govoreći o sastanku s mostarskim muftijom u vezi izgradnje zgrade HNK u Mostaru.

Dodao je i kako je ta tema apsolvirana i da nema potrebe za prosvjede.

Video: Kordić: Nedoumice oko izgradnje HNK rješavat ćemo za stolom, ne na ulici

Volio bih biti 'kriv'

''Dobro je i zahvalan sam muftiji da je razumio da nam je mjesto za razgovor ured, a ne ulica, i mislim da ćemo otvoriti i nove teme i zajedno se držati. Nitko nikome ništa ne smije braniti u Gradu Mostaru i radit će se sve po zakonu i nećemo osporavati legalno izdane dozvole. Ovo je pravna država i idemo se držati zakona'', kazao je mostarski gradonačelnik i zaključio:

''Ja bih volio biti 'kriv' za izgradnju svakog kulturnog centra na svijetu, posebno u Mostaru. Neka bude Kordić kriv što se negdje gradi kazalište, kulturni centar...''

Predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić, govoreći na press-konferenciji o izgradnji Kazališta izjavio je, da samo ovakva vrsta razgovora između gradonačelnika, muftije i njega može donijeti dobro ovome gradu i da sve probleme treba rješavati kroz dogovor.

''O detaljima ne bih želio, i ne smije biti ni pobjednika ni poraženih, to je poruka sastanka. Ovo što gradonačelnik kaže, on nije bio zatečen ovime, zatekao je to stanje oko HNK, neka moja razmišljanja nisu takva i mislim da to nije bilo u skladu sa zakonom, zato samo pokrenuo krivične prijave, u tijeku je tužba od strane pravobranitelja, i čeka se što će sud reći'', istaknuo je Marić.

Regulacijski plan

Napomenuo je, kako je najspornija činjenica da ''regulicijski plan nije donesen 2010. godine, donesena je samo Odluka o pristupanju izradi.''

''I da je donesen, nitko ne može donijeti odluku o proširenju građevinske dozvole, za 3.000 kvadrata povećane, a to je mogao donijeti samo regulacijski plan.

Nažalost, pokojni gradonačelni Bešlić izdao je rješenje za proširenje od 3.000 kvadrata, što je mimo svih zakonskih propisa, ali evo, to je stvar institucija i sudstva, koji će to rješavati.

Nitko nije protiv gradnje, nego samo da sve bude po zakonu i to je sva činjenica'', 

Kopirati
Drag cursor here to close