Fotelje

Šuškanje: Sifet Podžić na čelu ministarstva obrane

Vijesti / Politika | 18. 04. 2019. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svoje ime sam pročitao u medijima i to mi je prvi signal, nitko nije sa mnom razgovarao niti nudio tu poziciju'', rekao je za N1 Sifet Podžić, član Demokratske fronte koja će, prema najavama nakon sastanka o formiranju državne vlasti preuzeti jedan resor u Vijeću ministara.

Kao jedan od mogućih ministara i to na čelu obrane, spominje se Podžić.

''Iskreno, to je moja oblast bio sam u prvoj grupi ljudi koja je napisala prva slova o članstvu BiH u NATO savezu. To je sada prebačeno na jednu političku razinu i ne vidim brzo rješenje i izlaz iz te situacije. Mislim da će to teći dok mladi odlaze i pitanje kome će više to trebati, i taj NATO i sve ostalo", naveo je.

''Prvo, dakle ja ne vidim da je na vidiku negdje, ni blizu formiranje Vijeća ministara, ja sam pesimista po tom pitanju. Vijeće ministara će najvjerojatnije duže ostati u tehničkom mandatu'', rekao je Podžić za N1.

Podsjećamo, Bakir Izetbegović je na sastanku s Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, a kako tvrdi lider SNSD-a, zatražio ministarstvo obrane.

Sifet Podžić rođen je 1959. godine u Žepi. Osnovnu školu završio je u Žepi, srednju Vojnu školu 1978. u Sarajevu, te Vojnu akademiju u Beogradu 1984.godine. Doktorirao je političke znanosti 2014. godine, a bio je general Oružanih snaga BiH te časnik Armije BiH i veleposlanik BiH u Bugarskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close