SIP

Suad Aranutović preuzeo Izborno povjerenstvo

Arnautović, koji dužnost preuzima 1. travnja, je kazao je kako će mu na prvom mjestu biti organizacija Općih izbora 2022. godine, prenosi N1.
Vijesti / Politika | 30. 03. 2022. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suad Aranutović danas je jednoglasno izabran za novog predsjednika Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine uz obrazloženje kako je ''pokazao zrelost u izazovnom periodu, odlično predstavljao rad komisije i balansirao''.

Arnautović, koji dužnost preuzima 1. travnja, je kazao je kako će mu na prvom mjestu biti organizacija Općih izbora 2022. godine, prenosi N1.

“Mi smo imenovani da provodimo izborni zakon, a ne da ga ne provodimo. Izbornim zakonom su propisani termini kada se oni održavaju. Drugi posao je reorganizacija i unutarnja organizacija poslova u Tajništvu SIP-a koja je naslijeđena i nije prilagođena novom vremenu i digitalizaciji. Naše Tajništvo mora biti prilagođen novom vremenu. Treća aktivnost je suradnja s državnim i entitetskim razinama vlasti, Brčko distrikta i nižim razinama”, kazao je Arnautović.

Dodao je i kako moraju pod hitno uspostaviti još bolju saradnju sa tužilaštvima svih razina jer je ona izuzetno potrebna.

Dodao je da, bez obzira šta se bude događalo u političkom prostoru, koristiti zakonske ovlasti, a to je iniciranje izmjena Izbornog zakona i Zakona o financiranju političkih stranaka.

“Ukazivat ćemo na stvari koje ide ka izmjenama koje idu na štetu međunarodnih standarda i davati sugestije. Inicirat ćemo izmjene zakona iz nadležnosti nižih razina vlasti koji izravno ili neizravno utječe na izborni proces u BiH. Nemoguće je obaviti do kraja svoj zadatak ako nemate koordinacije i suradnje”, rekao je Arnautović.

Kopirati
Drag cursor here to close