Prosvjedi su opravdani

Stranke podržavaju branitelje

DF zahtijeva puštanje na slobodu uhićenih demobiliziranih boraca, Skopljaković kaže da su branitelja opravdani i legitimni
Vijesti / Politika | 03. 03. 2018. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković oglasio se priopćenjem za javnost u kojem ističe da su prosvjedi demobiliziranih branitelja opravdani i legitimni ali da bi se oni trebali održavati ispred federalnih i županijskih institucija, a ne na glavnim prometnicama.

Skopljaković poziva Vladu Federacije BiH, ali i županijske i općinske vlasti, da pokažu, kako navodi, zrelost i odgovornost i pronađu rješenje za ljude, koji su branili ovu zemlju i koji sada nemaju elementarne uvjete za svoj i život svojih obitelji.

Nedopustivo je da se političke stranke međusobno optužuju oko toga tko je organizirao i poveo očajne branitelje na prosvjede, navodi se u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

"Vlada FBiH mora djelovati u kriznim situacijama, a prosvjedi demobiliziranih branitelja su to svakako, kao skladni i učinkoviti tim koji zna i hoće pronaći rješenje i za najkompliciraniji problem", stoji u priopćenju.

Demokratska fronta najoštrije osuđuje svaki vid upotrebe sile nad borcima i braniteljima ove države, priopćeno je iz te političke partije.

''Umjesto da FMUP progoni kriminalce i tajkune koji su pokrali ovu državu, oni dižu pendreke na goloruk narod i sirotinju koji se danas brane svojim glasom '', ističu iz DF te zahtijevaju promtno puštanje jutros uhićenih i privedenih boraca.

Kopirati
Drag cursor here to close