Policija

Deblokada petlje Šićki brod: 20-godišnjaci i osobe koji nisu iz Tuzle blokirali promet

''Tijekom provođena navednih aktivnosti policija je utvrdila prisustvo većeg broja osoba mlađe dobi, kao i osoba koje nisu sa područja Tuzlanskog kantona'', izjavio je glasnogovornik Šarić.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 03. 2018. u 11:46 Fena
Deblokada petlje Šićki brod

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam osoba privedeno je u prostorije MUP-a TK tijekom akcije Jedinice za podršku na deblokadi petlje Šićki brod, izjavio je za Fenu glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić.

''Jutros u 06.00 sati Jedinica za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona, uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-a, provela je kordiniranu akciju deblokade magistralnih puteva M-1.8, M-18 i M-4 na petlji Šićki brod, koja je držana u blokadi od 28. veljače, te je omogućeno nesmetano odvijanje prometa na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje – Tuzla – Sarajevo. Prilikom provođenja navedenih aktivnosti od  policije upotrijebljen je minimum sile i to samo prema osobama koje su bile u vidno alkoholiziranom stanju i koje su pružala otpor policijskim službenicima. Tom prilikom dvije osobe zatražile su liječničku pomoć i prevezeni su u UKC Tuzla'', izjavio je Šarić.

Po riječima glasnogovornika MUP-a TK,  tijekom policijske akcije na deblokadi prometnica, osam osoba privedeno je u Ministarstvo unutarnjih poslova TK radi kriminalističke obrade.

''Protiv ovih osoba bit će poduzete zakonom propisane mjere. Među privedenim su i dvije osobe starosne dobi od 19 i 21 godine, što znači da nisu mogli biti borci. Tijekom provođena navednih aktivnosti policija je utvrdila prisustvo većeg broja osoba mlađe dobi, kao i osoba koje nisu sa područja Tuzlanskog kantona'', izjavio je glasnogovornik Šarić.

Video: Deblokada petlje Šićki brod
Video: Blokada petlje Šićki brod

Kopić: Gazili su ga, igrali su po njemu, kao da je igranka

Jedan od ratnih veterana koji su jutros blokirali tuzlansku petlju Šićki Brod Sakib Kopić rekao je da su ih jutros pripadnici specijalne policije tukli palicama, te je zatražio ostavku direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača zbog neljudskog odnosa pripadnika njegovih postrojbi.

Kopić je naveo da su specijalci došli jutros oko 5.30 sati i da je svjedok ''kako su nogama gazili bivšeg komandanta Damira Džafu'', a da nijedan od okupljenih ratnih veterana nije pružao otpor.

''Gledao sam iz auta šta su mu radili. Oboren je na zemlju, gazili su ga, igrali su po njemu, kao da je igranka, a onda su ga odveli u maricu. Mislim da je još u pritvoru'', rekao je Kopić za ''Dnevni avaz''.

Prema njegovim riječima, specijalci su intervenirali na ''zahtjev tajkuna koji gube promet za vrijeme blokade''.

Kopirati
Drag cursor here to close