Oštra poruka

Stranka za BiH: Čović je marioneta velikosrpskih interesa Milorada Dodika

''Dragan Čović uz otvorenu podršku koju dobiva iz Zagreba zasigurno ne doprinosi izgradnji takvih odnosa''.
Vijesti / Politika | 05. 04. 2022. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske su suštinski važni za napredak i BiH i Hrvatske kao i za stabilnost Balkana u cjelini. Dragan Čović uz otvorenu podršku koju dobiva iz Zagreba zasigurno ne doprinosi izgradnji takvih odnosa'', kazali su u priopćenju iz Stranke za BiH.

''Najnovija inicijativa da se pregovori o izmjenama Izbornog zakona BiH nastave u Briselu, o čemu slušamo ovih dana, predstavlja još jedan pokušaj udovoljavanja željama HDZ-a i Dragana Čovića kao i podilaženje antieuropskoj politici Milorada Dodika''.

Dodaju kako je ''Dragan Čović je svojim političkim djelovanjem, izjavama, pa i prijetnjama nebrojeno puta do sada, pokazao da se ne bori za interese Bosne i Hercegovine, nego da je marioneta velikosrpskih interesa koje u BiH pokušava provesti Milorad Dodik''.

''Odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske su suštinski važni za napredak i BiH i Hrvatske kao i za stabilnost Balkana u cjelini. Dragan Čović uz otvorenu podršku koju dobiva iz Zagreba zasigurno ne doprinosi izgradnji takvih odnosa'', istaknuli su.

''Prijedlog za izmjene Izbornog zakona putem tzv. elektorskih glasova nije primjenjiv u Bosni i Hercegovini jer još više produbljuje podjele i dodatno pravi nejednakost među glasovima građana''.

Naglasili su kako bi ''takav izbor bio uvod u dodatne komplikacije i napetosti, a ne u rješavanje krize. Bosni i Hercegovini je potrebna puna demokracija kao u drugim državama Europske unije, a ne trajni aparthejd koji će dugoročno zaustaviti demokratske procese''.

''Nakon razorne agresije na BiH, ubijanja, silovanja, protjerivanja i genocida, građani u Bosni i Hercegovini su zaslužili više podrške od strane međunarodne zajednice kako bi izgradili istinsko demokratsko društvo'', poručili su iz Stranke za BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close