Poruke

Što će siti Vučić podržati u BiH?

Vučić je rekao kako je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji…
Vijesti / Politika | 19. 10. 2021. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službena politika Beograda u vezi s BiH bila i bit će da podržava poštovanje Daytonskog mirovnog sporazuma, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Aleksincu.

"Sve što je u skladu s Daytonom podržat ćemo, sve što je suprotno Daytonu nećemo. Sve što se dogovore tri konstitutivna naroda podržat ćemo, a sve što je suprotno tome – nećemo podržati", rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje kako gleda na to što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će Republika Srpska ponovo imati svoju vojsku.

''Poštujemo integritet BiH onako kako poštujemo integritet Republike Srpske u okviru BiH i baš u skladu s Daytonskim mirovnim sporazumom, ako hoćete i Ustavom BiH čiji je sastavni dio Daytonski mirovni sporazum", rekao je Vučić.

Vučić je rekao kako je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, jer je izlaznost u srpskim sredinama bila neusporedivo veća nego u albanskim što govori o motiviranosti ljudi.

Govoreći o mogućnosti da se ponove nemiri i nasilje koji su bili prošlog tjedna na sjeveru Kosmeta, Vučić je rekao da se nada da će razum prevladati kod nekih ljudi u Prištini, mada je to teško očekivati nakon poraza koji su imali na izborima.

Vučić je naglasio da Srbija mora biti spremna na sve i da čeka što će na sve reći Europa, te poručio da su i on i srpski narod siti licemjerja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close