Kalibar

Vučić optužio Veliku Britaniju za sukobe na Kosovu

Rekao je kako ne može podnijeti vrijeđanje inteligencije lažnom pričom o "borbi protiv korupcije i kriminala"…
Vijesti / Svijet | 16. 10. 2021. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Velika Britanija stoji iza nedavnog napada prištinskih specijalaca Rosu na Srbe na sjeveru Kosova i Metohije, pod izgovorom borbe protiv šverca.

"Imam odlične odnose s Velikom Britanijom i uvijek ću da ih želim, ali ne dam da me prave budalom. Našli smo im 58 čahura, NATO kalibra 5,56. Iz istog je ubijen Oliver Ivanović. Taj kalibar Srbi s Kosova i Metohije nemaju", rekao je Vučić za TV Prva.

Rekao je kako ne može podnijeti vrijeđanje inteligencije lažnom pričom o "borbi protiv korupcije i kriminala", te naglasio da to Priština uvijek radi uz podršku zemalja Quinte.

Vučić je istaknuo da će Priština uskoro proizvesti još jednu akciju nalik onoj 13. listopada, ali da će tada jedinice poslati u neko albansko mjesto kako bi se opravdali i rekli da je to borba protiv korupcije i kriminala.

Vučić je naglasio da Zajednica srpskih općina mora biti stvorena, jer je tako ugovoreno Briselskim sporazumom.

S druge strane, premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je za Večernje novosti da ne bi potpisala priznanje neovisnosti Kosova i Metohije ako bi se takav dokument našao na njenom premijerskom stolu, te da vjeruje da je moguć povijesni dogovor Srba i Albanaca.

Navela je kako postoje razni pritisci i da će ih biti i u budućnosti u vezi s rješenjem pitanja Kosova i Metohije, ali i da svi znaju ''da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne mogu davati ultimatume, servirati rješenja i ponašati se kao da je Srbija njihova ili bilo čija gubernija''.

Ona je rekla da iz SAD i EU nisu poručili da nema članstva Srbije u EU bez priznavanja Kosova već da nema članstva bez dugoročnog rješenja za kosovsko pitanje.

Prema njenim riječima, Srbiji je u interesu da se riješi ovaj zamrznuti konflikt, da se nađe kompromis, kao i da ostane na europskom putu.

Kopirati
Drag cursor here to close