Sanacija posljedica potresa

Stanivuković: Banja Luka će pružiti pomoć Stocu, Ljubinju, Mostaru...

"Ovom prilikom u ime Grada Banja Luka i u svoje osobno ime upućujem saučešće zbog žrtava, te prenosim iskreno suosjećanje Banje Luke koja dobro zna kako je nositi se sa posljedicama potresa", rekao je Stanivuković.
Vijesti / Politika | 23. 04. 2022. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Banja Luka pružit će pomoć Stocu, Ljubinju, Mostaru i drugim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini kojima je pomoć potrebna zbog sinoćnjeg potresa, priopćio je gradonačelnik Draško Stanivuković, prenosi Anadolija.

"Ovom prilikom u ime Grada Banja Luka i u svoje osobno ime upućujem saučešće zbog žrtava, te prenosim iskreno suosjećanje Banje Luke koja dobro zna kako je nositi se sa posljedicama potresa", naveo je na svom Facebook profilu Stanivuković.

Snažan potres jačine 5,6 stupnjeva po Richteru pogodio je kasno u petak Bosnu i Hercegovinu, sa epicentrom 16 kilometara od Stoca. U zemljotresu je preminula djevojka Elmira Sefo, koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca u mostarsku bolnicu. Roditelji djevojke i sestra lakše su ozlijeđeni.

U Stocu je ozlijeđeno još nekoliko osoba, a u gradovima Hercegovine pričinjena je materijalna šteta na mnogim objektima.

Kopirati
Drag cursor here to close