Presjek stanja

Mostar, Čapljina, Stolac nakon potresa: Štete i intervencije

Medicinsku pomoć u DZ Čapljina zatražile 4 osobe sa lakšim ozljedama.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 04. 2022. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jakog potresa koji je u petak večer pogodio šire područje Hercegovine, u izvješću Županijskog operativnog centra navedeno je niz intervencija tijekom noći s petka na subotu.

Mostar

Dana 22.04.2022. god. u 23:07 min. razoran potres pogodio je područje Hercegovine. Prema prvim podacima EMSC-a magnituda je 5,7, a epicentar je bio 20-ak kilometara od Stoca i 40-ak kilometara od Mostara.

Na području Mostara, u Titovoj ulici, došlo je do manjeg obrušavanja cigle i građevinskog materijala sa krova objekta na prometnicu, bez posljedica. Pripadnici PVP Mostar su nakon brze intervencije omogućili nesmetano odvijanje prometa.

Stolac

Dana 22.04.2022. god. 23:07 sati dogodio se snažan potres jačine 5,6 prema Rihteru na području Grada Stoca, sa epicentrom u općini Berković, u mjestu Strupići. Tom prilikom jedna osoba je smrtno stradala, a nekoliko osoba je zadobilo lakše ozljede.

Prilikom potresa nastala je materijalna šteta na ruševnim objektima i odroni na cestovnim pravcima Stolac – Mostar, Stolac – Neum, Stolac – Ljubinje i Stolac – Berkovići.

Tijekom noći djelatnici Komunalnog Stolac i DVD Stolac su raščišćavali prometnice po gradu uslijed pada žbuke i kamenja sa ruševnih zgrada.

Čapljina

Kako se saznaje od MUP-a HNŽ oko 23:10 sati usljed prirodne sile potresa na području grada Čapljine na više objekata je nastala materijalna šteta, kao i na više parkiranih vozila, usljed pada crijepa. Medicinsku pomoć u DZ Čapljina zatražile 4 osobe sa lakšim ozljedama.

Podsjećamo, nakon prvog najjačeg potresa koji je pogodio šire područje Hercegovine a osjetio se u cijeloj BiH, tijekom noći s petak na subotu zabilježn je niz novih potresa jačine od 2.6 do 4.3 stupnja po Richterovoj ljestvici.

Kopirati
Drag cursor here to close