Općinski načelnik

Srđan Mandić: Kriv sam jer sam ćutao

''Točno je da nisam popustio pod njihovim pritiscima da se pojedinim investitorima protuzakonito izdaju urbanističke i upotrebne dozvole'', rekao je Srđan Mandić.
Vijesti / Politika | 20. 08. 2023. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O svim previranjima u sarajevskoj općini Centar, kao i o referendumu o opozivu koji je zakazan za nešto manje od mjesec dana, ponovo oglasio načelnik Srđan Mandić iz Naše stranke. Građani će o njegovoj sudbini odlučivati 17. rujna, a on je iznio svoje tvrdnje o pozadini cijelog slučaja i hajke, piše N1.

Vijećnike dojučerašnjih koalicionih partnera iz Naroda i pravde koji su inicirali čitavu priču o njegovom opozivu Mandić je nazvao interesnom grupom, te podsjetio da će građani o svemu odlučivati 17. rujna.

Vijećnici kupljeni u 'asimovskom maniru'

''Tih 16 vijećnika, od kojih je pet bivših članova SDA, kupljenih u 'asimovskom maniru', nazivaju me pijanicom, neradnikom i optužuju na nesuradnju sa Općinskim vijećem, odnosno neispunjavanje njihovih zahtjeva i inicijativa. Samo u ovom posljednjem su u pravu, i to djelimično'', započeo je Mandič.

Dodatno je pojasnio na šta se posljednja izjava odnosi.

''Točno je da nisam popustio pod njihovim pritiscima da se pojedinim investitorima protuzakonito izdaju urbanističke i upotrebne dozvole ili da se mimo javnog poziva stupa u pregovore oko gradnje na područjima na kojima ne postoje važeći regulacioni planovi. Točno je da ne dozvoljavam da se proračunski novac dodijeljuje privatnom sportskom klubu čiji je vlasnik jedan od njihovih vijećnika. Jer, oni su tako naučili, po principu 'ja tebi, ti meni' i mir u kući. Ne umijem i ne želim tako raditi i zato me, očito, treba skloniti'', napisao je.

''Nije prvi put da me pokušavaju skinuti''

Tvrdi i kako ovo nije prvi put da ga ista grupa pokušava skinuti sa čela općine.

''A, kriv jesam. Kriv sam jer smo, naivno vjerujući u zajedničku misiju, dozvolili da nam u Komisiji za statut i propise ključni utjecaj ima neobrazovani i nerealizirani bivši sportista, često sklon nasilničkom ponašanju. Taj isti predsjedava Komisijom za poslovne prostore i određuje tko će, kako i pod kojim uvjetima dobiti na korištenje poslovni prostor, a radeći za jednu oglašivačku agenciju konstantno vrši pritisak i na mene i na službe s ciljem ostvarivanja određenih osobnih pogodnosti. Kriv sam jer sam dugo ćutao o svemu ovome. Ćutao sam kad su nam otimali pozicije u rukovodstvu vijeća, u komisijama, naivno vjerujući da ih je moguće urazumiti. Ćutao sam i nakon što su isto ovo htjeli, po vlastitom priznanju, uraditi prošle godine. Tada su se kleli da ne stoje iza toga i povjerovao sam im'', naveo je Mandić.

Dodao je da će o svemu detaljnije i konkretnije pisati u danima koji slijede.

''Znam da se mnogi od vas pitaju što je cilj ove avanture u koju su se upustili? Odgovor je jednostavan – cilj je oteti vlast i dovesti nekoga ko će uraditi sve ovo na šta ja nisam pristajao. Jer, nakon referenduma, ako se dogodi opoziv načelnika, proći će mjeseci do eventualnih izvanrednih izbora, a vrlo je vjerojatno da se oni i ne dogode, jer nakon 31.12. počinje izborna godina u kojoj se, po zakonu, ne mogu sprovoditi nikakvi izvandredni izbori. Dakle, opozvati načelnika, računati na nezainteresiranost i mali odziv birača i uz potpunu kontrolu izbornog procesa, preuzeti općinu i raskrčmiti proračun – to je njihov 'pakleni plan' koji će pri tom koštati građane više stotina tisuća maraka proračunskog novca'', tvrdi Mandić.

Pozvao je građane da se u što većem broju odazovu i izađu na referendum, obećavši da ima još mnogo toga za prezentirati.

Dodao je kako mu ogromnu podršku, pored Naše stranke i SDP-a, pružaju i pojedine kolege iz NIP-a i drugih stranaka, te da skupa 'zbijaju redove i spremaju se za kampanju'.

Kopirati
Drag cursor here to close