Snimak na društvenim mrežama

Mandić: Snimak na kojem pjevam četničku pjesmu je montiran

''Izvjesna Amina Bešić dijeli ovaj video uz namontiranu muziku neke četničke pjesme. Srećom postoji original. Ponosno sam sa svojim prijateljima Admir Katica i Amel Kovacevic pjevao "Ljiljane" od Halida Bešlića'', rekao je Mandić.
Vijesti / Flash | 19. 08. 2023. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na društvenim mrežama ovih dana kružio je montirani video na kojem se vidi načelnik Općine Centar Srđan Mandić kako pjeva četničku pjesmu.

Ipak, kako Mandić tvrdi, na svom službenom Facebook profilu, to nije originalni snimak, već montaža.

Na orginalnom snimku, vidi se Mandić koji pjeva u društvu ministra unutarnjih poslova u Vladi KS Admira Katice pjesmu Halida Bešlića 'Poljem se širi miris ljiljana'.

''Izvjesna Amina Bešić dijeli ovaj video uz namontiranu muziku neke četničke pjesme. Srećom postoji original. Ponosno sam sa svojim prijateljima Admir Katica i Amel Kovacevic pjevao "Ljiljane" od Halida Bešlića. I, opet ću. Imamo mi puno ovakvih snimaka, gdje zvučimo još bolje. Jer, ovu vladu je krasila ljubav i prijateljstvo, što je ovim idiotima koji proturaju lažne snimke stran osjećaj. Snimak inače datira od 6. ožujka 2020. godine. Poljem se širi miris ljiljana'', stoji u Facebook objavi Srđana Mandića.

Osim njih dvojice, na snimku iz kafane sa muzikom uživo, su aktualni državni ministar prometa i komunikacija Edin Forto, tadašnji ministar kulture i sporta u Vladi KS Samir Avdić te tadašnji zastupnici u Skupštini KS Jasna Duraković i Samir Suljević.

Kopirati
Drag cursor here to close