Šuška se

Spremna optužnica protiv Konakovića?

Konaković je rekao kako postoji ogroman pritisak da ''mu se nađe nešto'' te da mu se ''konstantno prijeti iz Tužiteljstva KS''.
Vijesti / Politika | 27. 12. 2023. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tužiteljstvu Kantona Sarajevo spremna je optužnica protiv lidera NiP-a i ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, objvio je portal Raport navodeći kako se radi o '' pouzdanim, ali još uvijek neslužbenim'' informacijama.

Portal navodi kako je Konaković to ''faktički najavio odnosno potvrdio u dva televizijska gostovanja, nedavno na TVSA te sinoć (utorak, op.a.) na BHRT''.

Konaković je rekao kako postoji ogroman pritisak da ''mu se nađe nešto'' te da mu se ''konstantno prijeti iz Tužiteljstva KS''.

''Nama koji smo glasno govorili o tom korumpiranom sustavu oni se sad svete. Ja ovih dana imam prijetnje od Sabine Sarajlije (glavne tužiteljice KTKS, op.a.) i njenih suradnika da će mi nešto iskopati vezano za neke moje ranije odluke'', rekao je Konaković na BHRT.

Raport piše kako cijeli slučaj ''ima i paraobavještajnu dimenziju''.

''Naime, poznato je da je Tužiteljstvo KS, posebno njegov vrh, pod kontrolom dijela SDA, točnije bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice. Nakon što je Osmica uhićen, kao jedan od krivaca za to je označen upravo NiP. A posebno Konaković koji je prvi u javnost izašao sa aferom 'Prisluškivanje', zbog koje su na kraju i uhićeni Osmica te suspendirani predsjednik Suda BiH Ranko Debevec. Upravo zbog toga indikativna je objava Osmicine supruge Amele Šehović Mehemdagić koja je za petak najavila 'nešto'. "Još tri dana do petka, a u petak…", navele je Šehović-Mehmedagić sinoć na Facebooku. Ipak, objavu je vrlo brzo uklonila'', piše Raport.

Ovaj sarajevski portal piše kako Tužiteljstvo želi staviti na teret Konakoviću raspodjelu interventnih sredstava iz vremena kada je bio predsjedavajući Skupštine KS.

 

Kopirati
Drag cursor here to close