Prisluškivanje

Debevec i Osmica u pritvoru mjesec dana: Tužiteljica se požalila na neviđene pritiske

Tužiteljica je rekla da je Debevec prilikom uhićenja pružao otpor, kako je rekla ''ne fizički, nego s pozicije sile i moći''.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 12. 2023. u 15:26

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ranko Debevec i Osman Mehmedagić bit će u pritvoru mjesec dana, odlučio je Sud BiH na prijedlog Tužiteljstva BiH.

Kako je objavio Raport, na ročištu u srijedu navečer, tužiteljica Bojana Jolović iznijela je niz razloga za određivanje pritvora te navela kako se u dosadašnjoj karijeri nije susretala s više opstrukcija tokom istrage.

''Kao primjer je navela da je prilikom svakog saslušavanja svjedoka, tadašnji direktor OSA-e znao da je svjedok bio u Tužiteljstvu BiH te ga prepadao i prijetio mu. Jolović je istakla da je svjedoka iz OSA-e pozvala u 12 sati da dođe u 13 i 30 sati u Tužiteljstvo BiH i to na donji ulaz. Međutim, već je saznao Osmica i zvao ga i pitao ga 'šta ćeš ti kod Jolivićke!?'. Kada je shvatila da neće moći saslušati više nijednog svjedoka odlučila se na privođenje osumnjičenih'', piše Raport.

Avaz piše kako je Jolović  kazala da je Debevec prilikom uhićenja pružao otpor, kako je rekla ''ne fizički, nego s pozicije sile i moći''.

''Rekao je policajcu SIPA-e 'ja ću se iz ovoga izvući a ti vidi šta ćeš''', rekla je tužiteljica te, obrazlažući prijedlog za određivanje pritvora, kazala da je postojao je dogovor osumnjičenih za činjenje krivičnih djela.

''Suočila sam se sa mnogo opstrukcija u posljednjih 15 dana, ali i prethodnih nekoliko mjeseci. Tužiteljstvo BiH je vršilo provjere dojava i navoda o radu OSA-e dok je na čelu bio Osman Mehmedagić Osmica. Podaci do kojih smo došli je da je tijekom 2020. godine uništen određen broj spisa. Od suda sam zatražila da li su postojali nalozi za provođenje posebnih istražnih radnji. Radi se o većem broju naloga'', kazala je tužiteljica, prenio je Avaz

Kopirati
Drag cursor here to close