Zavod za javno zdravstvo

Tužiteljstvo HNŽ-a istražuje ''krađu radnog vremena'' u Mostaru

Zavod je čini mi se samoinicijativno skratio radno vrijeme za 45 minuta, a čini se kako Zavod to radi skoro dvije godine.
Gospodarstvo / Posao | 13. 12. 2023. u 13:50 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije istražuje 'krađu' radnog vremena u Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a te nezakonitosti u radu, saznaje Bljesak.info.

Skraćivanje radnog vremena

Prošli tjedan smo objavili kako je Zavod samoinicijativno skratio radno vrijeme za 45 minuta, a čini se kako  Zavod to radi skoro dvije godine.

Na ovoj javnoj instituciji, u što smo se uvjerili, ne postoji ploča na ulazu na kojoj je naznačeno radno vrijeme, a ni na internetskim stranicama se ne može pronaći koje je radno vrijeme ove institucije.

Po svemu sudeći, javna institucija koja se plaća od građana se zatvara 45 minuta ranije čime se onemogućava pacijente i građane da svakodnevno ostvaruju usluge iz zdravstvene zaštite. Iako javnosti nije ni poznato točno radno vrijeme institucije i nije naznačeno na vratima.

Uskraćivanje zdravstva svaki dan za 45 minuta godišnje u konačnici izađe na 180 radnih sati, odnosno 24 radna dana, što je čitav godišnji odmor prosječnog radnika u Federaciji BiH. 

Kaznena prijava protiv direktora

Podsjetimo u srpnju smo pisali da je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije zaprimilo kaznenu prijavu protiv ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo HNŽ Mostar, primarius doktora E.Č. iz Mostara i drugih odgovornih osoba uposlenih u Zavodu zbog sumnje na počinjenje određenih kaznenih djela u obavljanju svojih funkcija.

Tada su nam rekli kako je formrian predmet, te će postupajući tužitelj poduzeti određene radnje u cilju provjere navoda iz kaznene prijave.

Upravnom vijeću Zavoda u lipnju je podnesen zahtjev za hitnu smjenu direktora Zavoda primarius dr. Eniza Čolakovića.

U Zahtjevu za smjenu direktora je navedeno kako je isti u proteklom periodu počinio više kaznenih djela zloupotrebe službenog položaja i ovlasti i nesavjesnog rada u službi, te zbog internih kršenja akata Zavoda posebno Pravilnika o radu Zavoda, Statuta Zavoda kao i drugih Zakona te nanošenja štete Zavodu, zbog čega je podnesena i kaznena prijava tužiteljstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close