SIP

Sprema se sjednica za raspisivanje izbora u BiH

Iz SIP-a su naveli da će u četvrtak u 11.00 sati biti održana i tematska konferencija za novinare koja je posvećena općim izbora 2022. godine.
Vijesti / Politika | 03. 05. 2022. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH u četvrtak bi trebalo donijeti odluku o raspisivanju i održavanju općih izbora u BiH.

SIP bi na sjednici, koja je zakazana za 10 sati, trebao razmatrati i niz drugih propratnih odluka koje se tiču organizacije izbora, prvenstveno odluke o zaključivanju središnjeg biračkog popisa zaključno s 3. svibnjem, te prijedloge pravilnika o prijavi političkih subjekata za sudjelovanje na općim izborima u listopadu ove godine.

Iz SIP-a su naveli da će u četvrtak u 11.00 sati biti održana i tematska konferencija za novinare koja je posvećena općim izbora 2022. godine.

Predsjednik SIP-a Suad Arnautović ranije je najavio da će SIP, usprkos brojnim spekulacijama u javnosti, postupati u skladu s odredbama Izbornog zakona, te da će izbori biti raspisani na vrijeme.

"Jedna od tih zakonskih obveza jeste da SIP najmanje 150 dana prije izbornog dana raspiše izbore", rekao je Arnautović i dodao da je izborni dan fiksno utvrđen kao prva nedjelja u mjesecu listopadu, tako da će ''SIP u skladu sa zakonskim ovlaštenjima 4. svibnja na sjednici donijeti odluku o raspisivanju izbora''.

Kopirati
Drag cursor here to close