Prije dvije godine potpisan je Sporazum u Mostaru

HDZ BiH: Bošnjačka strana odbija provođenje potpisanog dokumenta

Vijesti / Politika | 17. 06. 2022. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su točno dvije godine od potpisivanja Sporazuma o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, podsjeća HDZ BiH u priopćenju za javnost.

Dodaju kako su upravo načela sadržana u Sporazumu potpisanog od strane HDZ-a BiH, SDA i ključnih međunarodnih aktera trebala biti osnova za konačno rješenje onemogućavanja političke majorizacije i implementacije svih presuda Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava.

''Predsjednik SDA Izetbegović posljednje dvije godine obmanjuje javnost raznim lošim izgovorima, svjestan političke krize koju izaziva ignoriranjem obveza koje je preuzeo stavljanjem vlastitog parafa. Legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda temelj je Daytonskog mirovnog sporazuma i Washingtonskog sporazuma kojim je nastala Federacija BiH'', navodi se u priopćenju.

Danas, nakon dvije godine, iz HDZ-a BiH podsjećaju i pozivaju sve potpisnike Sporazuma da žurno priste implementaciji istoga, kako bi Opći izbori u listopadu imali sve prijeko potrebne političke i pravne norme za provođenje izbornih rezultata.

Pokušaji političkog avanturizma utemeljenog na majorizaciji i nastavku diskriminacije od strane bošnjačkih stranaka vodi dominantno prostor Federacije BiH u nesagledive posljedice i još dublju političku krizu, stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close