32. sjednica Gradskog vijeća

Široki Brijeg: Ponovit će se izbori u tri mjesne zajednice

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz Gradske uprave Širokog Brijega, ponovljeni izbori bit će održani 29. ožujka i to u tri mjesne zajednice.
Vijesti / Politika | 27. 01. 2020. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Širokog Brijega održat će 32. sjednicu u četvrtak, 30. siječnja 2020. godine, s početkom rada u 10:00 sati u Gradskoj viječnici. 

Iz dnevnog reda izdvajamo Prijedlog Odluke o ponovnom raspisivanju i održavanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega.

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz Gradske uprave Širokog Brijega, ako vijećnici usvoje ovu točku, ponovljeni izbori bit će održani 29. ožujka od 9:00 do 16:00 sati i to u tri mjesne zajednice: Čerigaj, Kočerin i Oklaji.

''Mjesna zajednica Oklaji nije dostavila kandidacijske liste dok su u MZ Čerigaj samo dva od šest kandidata dobila glasove, a Vijeće spomenute mjesne zajednice mora imati devet članova. Prije izbora predloženo ih je osam od čega dva nisu potvrđena jer nisu imala mjesto prebivališta u Čerigaju'', objasnili su iz Gradske uprave za Bljesak.info.

U MZ Kočerin izbori će se ponoviti jer u Gradsko izborno povjerenstvo nisu stigli rezultati izbora dok su glasački listići u Policijskoj upravi Široki Brijeg.

Podsjećamo, na izborima za Vijeća mjesnih zajednica Grada Širokoga Brijega, održanim 8. prosinca 2019. godine, u MZ Kočerin došlo je do incidenta na biralištu gdje su napadnuti članovi izbornog povjerenstva, a intervenirala je i policija.

Dvije liste s po 15 kandidata borile su se za glasove Kočerinjana u Vijeću ove mjesne zajednice, a to su Lista HDZ-a BiH TO Kočerin i Neovisna lista.

Dnevni red 32. sjednice GV Široki Brijeg:

  1. Usvajanje Zapisnika s 31. sjednice Gradskog vijeća
  2. Prijedlog Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta
  3. Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene iz 2019. godine
  4. Prijedlog Odluke o ponovnom raspisivanju i održavanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega
  5. Prijedlog Programa rada Gradskog vijeća Široki Brijeg za 2020. godinu
  6. Izvješće o realizaciji programa rada Gradskog vijeća i stalnih radnih tijela za 2019. godinu
  7. Vijećnička pitanja, primjedbe i prijedlozi
Kopirati
Drag cursor here to close