251 prigovor

SIP-u upućen zahtjev za ponavljanje izbora u Doboju

GIP je primio 251 prigovor. U 99 posto slučajeva odnosili su se na nazočnost promatrača na biračkim mjestima
Vijesti / Politika | 16. 11. 2020. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Doboj Srđan Todorović rekao je da je ova stranka zbog, kako kaže, kršenja Izbornog zakona podnijela zahtjev Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH za ponovno održavanje izbora u ovom gradu.

Todorović, koji je bio kandidat SP-a za gradonačelnika, rekao je novinarima da će ova stranka podnijeti i pojedinačne zahtjeve za utvrđivanje kaznene odgovornosti protiv onih predsjednika i članova biračkih odbora na kojima su utvrdili kršenje izbornih zakona Republike Srpske i BiH.

Tvrdi da je glavni krivac za izborne neregularnosti predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva /GIP/ Nenad Paleksić, te navodi da su ovoj komisiji dostavili oko 100 prigovora.

Todorović je rekao da su prigovore na provođenje izbornog postupka SIP-u, zajedno sa SP-om, dostavili i DNS, PDP, SDS, Narodni pokret "Banjaluka zove", a naknadno i SDA.

Na osnovu prebrojanih glasova sa 105, od ukupno 106 redovnih biračkih mjesta u Doboju, najviše glasova za gradonačelnika dobio je kandidat SNSD-a Boris Jerinić 34.734 ili 82,3 posto.

Kandidat SP-a Srđan Todorović osvojio 5.461 glas ili 12,93 odsto, a kandidat SDS-a Cvijan Filipović 2.016 glasova ili 4,88 posto, potvrdio je danas predsjednik GIP-a Doboj Nenad Paleksić.

"GIP je primio 251 prigovor. U 99 posto slučajeva odnosili su se na nazočnost promatrača na biračkim mjestima", rekao je Paleksić na konferenciji za novinare.

Kopirati
Drag cursor here to close