Kaubojsko ponašanje

Incident na biračkom mjestu u Doboju

Crnadak kaže da se vlast u Doboju se ponaša "kaubojski i kabadahijski i da nadležne institucije moraju hitno reagirati".
Vijesti / Politika | 15. 11. 2020. u 10:08 Bljesak.info
Incident u Doboju

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jednom biračkom mjestu u gradu Doboju jutros je reagirala policija, kazao je za BHRT Suad Arnautović, član SIP-a.

Arnautović je pojasnio da se radi o manjem incidentu te da je intervenirala policija.

"Na jednom biračkom mjestu u Doboju je došlo do manjeg incidenta gdje je intervenirala policija. Radi se o situaciji koju smo predvidjeli u smislu da će biti određenih nerazumijevanja. Radi se o tome da je biračko mjesto malo, a istovremeno veliki broj promatrača želi da nadgleda proces", kazao je.

"Po trenutnom zakonu svaki politički subjekt ima pravo da ima svoga promatrača. Nadam se da se takve stvari neće ponoviti", dodao je Arnautović u izjavi za BHRT.

„U Doboju je u toku do sada nezabilježeno kršenje Izbornog zakona BiH, gdje se promatračima PDP-a i drugih opozicionih partija i lista zabranjuje ulazak na biračka mjesta“, kazao je šef Glavnog izbornog stožera Igor Crnadak.

Crnadak kaže da se vlast u Doboju se ponaša "kaubojski i kabadahijski i da nadležne institucije moraju hitno reagirati".

„Promatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta, čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran, jer je priprema biračkog mjesta i glasačkih listića obavljena bez nadzora opozicijskih promatrača“, dodao je Crnadak.

PDP će za svako od ovih biračkih mjesta uputiti prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu Doboja i Središnjem izbornom povjeenstvu BiH'', priopćeno je.

„Radi se o brutalnom narušavanju izbornog procesa u Doboju, koji je potpuno nezaštićen i više nitko ne može tvrditi da se izbori u ovom gradu mogu dovršiti na pošten i vjerodostojan način. Najbolje rješenje je da CIK BiH zaustavi izborni proces u Doboju i poništi sve današnje aktivnosti, te zakaže održavanje izbora u Doboju u drugom terminu“, zaključio je Crnadak.

Kopirati
Drag cursor here to close