Godina propuštenih prilika

Šerif Špago nezadovoljan radom Skupštine HNŽ na čijem je čelu

''Smatram da je ovo jedna od slabijih godina što se tiče rada Skupštine'', kazao je Špago.
Vijesti / Politika | 23. 12. 2017. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago izjavio je novinarima u Mostaru kako nije zadovoljan radom Skupštine u 2017. godini, prije svega u zakonodavnim aktivnostima, istaknuvši kako je ovo jedna od slabijih godina što se tiče rada ovog županijskog tijela.

Po tom pitanju, kako je kazao, i županijska Vlada ima utjecaj na rezultate rada, imajući u vidu da predlaže najveći dio zakona, te da čak i oni zakoni koje predlažu zastupnici moraju proći mišljenje vlade i drugih tijela.

''U tom dijelu nisam zadovoljan i smatram da je ovo jedna od slabijih godina što se tiče rada Skupštine'', kazao je Špago.

Ali, dodao je, treba imati u vidu da su neke druge stvari rješavane, a s kojima su vlada i županija bile opterećene, kao što su rješavanje dugovanja prema zaposlenicima, donošenje Zakona o zaštiti obitelji, donošenje Strategije razvoja HNŽ-a, te usvajanje Nacrta prostornog plana HNŽ-a.

''Ne možemo reći da se nije radilo, napravljeni su ipak neki rezultati u radu Skupštine, a nadam se da ćemo na sjednici do kraja godine usvojiti financijske dokumente kako bi popravili aktivnosti koje su bile slabije u prethodnom razdoblju ove godine'', ustvrdio je Špago.

Imajući u vidu ukupnu političku situaciju na državnoj i federalnoj razini, koja se, kako je kazao Špago, uglavnom prelama i na nižim razinama, zaključio je kako su ipak u 2017. godini "pokušali izvući nešto da Županija funkcionira bez nekih posebnih problema".

Kopirati
Drag cursor here to close