209 milijuna KM

Skupština HNŽ-a usvojila rebalans proračuna za 2017. godinu

Po riječima premijera HNŽ-a Nevenka Hercega, korist od suficita osjetit će svi građani, jedinice lokalne samouprave i sve ustanove u HNŽ-u.
Vijesti / Politika | 28. 11. 2017. u 20:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na današnjoj sjednici usvojila je većinom glasova rebalans proračuna za 2017. godinu u iznosu od 209 milijuna maraka.

Ukupno povećanje u odnosu na planirani proračun je negdje oko 13 milijuna maraka, a do toga se, kažu iz Vlade HNŽ-a, došlo mjerama štednje i racionalnim upravljanjem javnim financijama.

Po riječima premijera HNŽ-a Nevenka Hercega, korist od suficita osjetit će svi građani, jedinice lokalne samouprave i sve ustanove u HNŽ-u.

Ovaj višak sredstava će se, kako je pojašnjeno, iskoristiti za pomoć u infrastrukturnim projektima u jedinicama lokalne samouprave, za poticaje u visokom obrazovanju, poljoprivredi, turizmu, zdravstvenim ustanovama, staračkim domovima, kulturnim i sportskim institucijama i drugo.

Skupština je prihvatila i Nacrt proračuna HNŽ-a za 2018. godinu, ocijenivši ga dobrom osnovom za izradu prijedloga proračuna.

Primjedbe, prijedlozi i mišljenja zastupnika iznesena na Nacrt proračuna dostavit će se Vladi HNŽ-a na razmatranje, a svim zastupnicima je ostavljen rok od sedam dana da dostave pisane prijedloge na Nacrt proračuna za 2018. godinu.

Prihvaćen je i Nacrt zakona o izvršenju proračuna za narednu godinu, koji je, također, ocijenjen kao dobra osnova za izradu prijedloga tog zakona, a zastupnicima je ostavljen rok od sedam dana da dostave pisane prijedloge na ovaj nacrt.

Skupština HNŽ-a na današnjoj je sjednici najoštrije osudila svaki oblik nasilnog ponašanja i huliganstva koji se dogodio u zadnje vrijeme na prostoru Grada Mostara i HNŽ-a, zahtijevajući od nadležnih organa gonjenja da poduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se procesuirale odgovorne osobe i spriječili eventualno novi izgredi.

"Mir i sigurnost nemaju alternativu i pozivamo građana na toleranciju i sprječavanje svakog oblika nasilja", poručili su u usvojenom zaključku zastupnici HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close