Pozvali pravosudne organe

SDP traži ''prinudnu naplatu dugovanja prema BHRT-u''

''S obzirom da prema Javnom RTV servisu postoje milijunska dugovanja entitetskog emitera, pozivamo pravosudne organe da bez odlaganja poduzmu mjere prinudne naplate'', navode iz SDP-a BiH.
Vijesti / Politika | 26. 03. 2022. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine zahtijeva od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da odmah krene u rješavanje problema financiranja Javnog RTV servisa.

''Evidentno je da Vijeće ministara nije poduzelo nikakve mjere na sanaciji stanja u ovoj instituciji i sprječavanju blokade računa, zbog čega su neizvjesne sudbine više od 800 radnika.

SDP BiH će u parlamentarnoj proceduri pokrenuti pitanje stanja na BHRT-u, te ćemo tražiti odgovore od nadležnih organa o svom postupanju'', navode iz SDP-a BiH.

''Jasno je da je BHRT u trenutnu poziciju doveden smišljenim antidržavnim djelovanjem političkih faktora koji već desetljećima rade na onemogućavanju stabilnog financiranja državne televizije.

Prije svega, radi se o političkim strukturama u RS i njihovim saveznicima u Federaciji BiH sa kojim zajedno čine sve kako bi urušili sve značajne državne institucije'', dodaju.

RTV sustav BiH uspio je, kažu, opstati i tijekom agresije na Bosnu i Hercegovinu uz gotovo nemoguće uvjete rada, posebno u opkoljenom i svakodnevno granatiranom Sarajevu, a njegov rad danas, u 21. stoljeću i mirnodopskim uvjetima, ozbiljno je doveden u pitanje.

''S obzirom da prema Javnom RTV servisu postoje milijunska dugovanja entitetskog emitera, pozivamo pravosudne organe da bez odlaganja poduzmu mjere prinudne naplate.

Uzimajući u obzir da je stabilno financiranje Javnog RTV servisa jedan od uvjeta za pristupanje EU u okviru 14 preporuka Europske komisije, neshvatljiva je potpuna ravnodušnost vlasti'', dodaje se.

Kopirati
Drag cursor here to close