Respiratori ugrozili i proračun?

SDP: Podržat ćemo proračun FBiH ako Novalić i Milićević podnesu ostavke

SDP kaže da su vladajuće garniture navikle sjediti na više stolica, pa optuženičku klupu ipak ne smatraju kompatibilnom sa premijerskom i dopremijerskom foteljom.
Vijesti / Politika | 31. 12. 2020. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDP će podržati budžet FBiH ako optuženici Novalić i Milićević podnesu ostavke, poručili su danas u priopćenju.
 
''Klub izaslanika SDP BiH u Domu naroda FBiH ovim putem želi obavijestiti javnost i vladajuću većinu da će naši izaslanici podržati usvajanje entitetskog proračuna, ukoliko optuženici u predmetu 'Respiratori' premijer Fadil Novalić (SDA) i dopremijerka Jelka Milićević (HDZ BiH) podnesu ostavke'', napisali su.

Kažu da nemaju namjeru glasovati za davanje dodatnih stotina milijuna narodnog novca u ruke optuženim za sudjelovanje u pronevjeri desetina milijuna tog istog novca.
 
''Ne želimo dozvoliti da narodni novac i dalje krčme oni koji su optuženi za njegovu krađu i za sudjelovanje u cijelom procesu. Ukoliko Novalić i Milićević podnesu ostavke, to će nam predstavljati kakvu-takvu garanciju da milijuni neće ponovo završiti u džepovima nekih novih malinara, drvoprerađivača za nabavku vakcina i fiktivnih udruženja'', napisali su iz SDP-a BiH.
 
Žalosno je kažu, da uopće kao opozicija moraju tražiti ostavke optuženog premijera i dopremijerke, koji su to odmah po potvrđivanju optužnice sami trebali učiniti.

''Ipak, moralnost i principijelnost su odlike koje nitko ne može vezati uz vladajuću većinu, pa je iluzorno očekivati da perjanice vladajuće koalicije sami ponude ostavke iz moralnih razloga. Zato se nadamo da će barem naša ponuda nagnati vladajuću koaliciju da smjeni one koji sjede u optuženičkim klupama'', napisali su dodajući da su članovi vladajuće garniture navikli sjediti na više stolica, pa optuženičku klupu ipak ne smatraju kompatibilnom sa premijerskom i dopremijerskom foteljom.

Kopirati
Drag cursor here to close