Priopćenje

SDP Mostar odgovorio Koaliciji: Zovite nas kad skupite 15 glasova podrške

U priopćenju se dalje navode uvjeti koje je potrebno ispuniti kako bi SDP BiH sjeo za pregovarački stol s predstavnicima Koalicije za Mostar.
Vijesti / Politika | 11. 02. 2021. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski SDP uputio je odgovor na poziv za pregovore Koalicije za Mostar u kojem je naveden niz preduvjete koje je potrebno ispuniti kako bi se SDP odazvao pozivu za pregovore o formiranju vladajuće većine u Mostaru.

"Pošto je vašim jučerašnjim ponašanjem sada za izbor mostarskog gradonačelnika, koji nije iz HDZ-a, potrebno 18 umjesto 17 ruku poručujemo da se SDP-u javite kada skupite 15 potpisa podrške vašem kandidatu", priopćeno je iz Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar.

U priopćenju se dalje navode uvjeti koje je potrebno ispuniti kako bi SDP BiH sjeo za pregovarački stol s predstavnicima Koalicije za Mostar.

SDP BiH traži da četiri vijećnika Koalicije za Mostar vrate mandate (Kljako, Šuta, Marić, Nazdrajić), zatim se traži javno glasanje za izbor gradonačelnika nakon promjene Statuta, odluka o zabrani gradnje mini hidroelektrana, odluka o zatvaranju odlagališta na Uborku te povlačenje tužbe protiv Udruženja građana "Jer me se tiče".

Traži se, također, da Tužiteljstvo izuzme dokumentaciju vezanu za gradnju kolektora u Mostaru, revizija gradskih financija od 2012. do 2020. godine, rješavanje pitanja ostalih kroz Statut Grada Mostara na isti način kao što je slučaj s konstitutivnim narodima te smjena svih direktora poduzeća u vlasništvu grada.

"Nakon jučerašnjeg ponašanja predstavnika Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću jedini način da SDP sjedne s vama za isti stol jesu gore navedeni uvjeti", stoji na kraju priopćenja za javnost koje potpisuje predsjednik GO SDP Mostar Arman Zalihić.

Kopirati
Drag cursor here to close