Priopćenje

SDP Mostar: ''Novi udar na džepove Mostaraca''

Nema nikakve namjere da se utvrde odgovorni i sankcioniraju za višegodišnje sumnjivo trošenje novca.
Vijesti / Politika | 31. 01. 2022. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Novi Program rada Gradskog vijeća Mostara koji je donesen u režiji vladajuće SDA-HDZ koalicije još jedan je pisani dokaz da građane Mostara u 2022. godini ne očekuje ništa dobro kada je u pitanju rješavanje lokalnih problema koji bitno utječu na živote svih nas'', stoji u priopćenju GO SDP BiH Mostar.

''Umjesto konkretnog rješavanja ključnih problema, već sada kroz program rada lako je vidljivo da nas u ovoj godini očekuje sramno poskupljenje vode, ali i odvoza smeća. Uz apsurdno uvođenje naplate parkinga koji je skuplji nego u Beču, to je još jedan dokaz da mostarska vlast nema namjeru rješavati komunalna i infrastrukturalna pitanja, već samo uvoditi nove ''harače'' građanima na osnovu kojih se želi poboljšati samo prihodovna stranu kako bi se pokrili i sakrili enormni financijski gubici'', istaknuli su.

Kako su naglasili, nema nikakve namjere da se utvrde odgovorni i sankcioniraju za višegodišnje sumnjivo trošenje novca u svim sferama gradske uprave.

''Tako danas, godinu dana nakon dolaska 'nove-stare' vlasti u Mostar da nedostaje novca za kolektore, a da nitko rasvijetlio nije gdje su i kako novci nestali. Kolektor je toliko efikasan da u Neretvu ispod Avijatičarskog mosta puštaju svu gradsku kanalizaciju'', stoji u priopćenju.

''Kada je u pitanju opskrba vodom, građani nam uglavnom, poput onih u Blagaju piju mutnu gradsku vodu, a u naseljima poput Željuše, Prigrađana i Podgorana pitke vode uopće nema. Da cijela stvar bude još apsurdnija, godinu dana od povratka HDZ-SDA vlasti, gradska deponija Uborak je  u takvom stanju da cijelom gradu prijeti prava ekološka katastrofa'', upozoravaju iz GO SDP BiH Mostar.

''Sva ova pitanja, kao ni mnoga druga, za vladajuću koaliciju u Mostaru nisu bitna. Umjesto toga, za njih je najvažniji cilj povećati cijene vode i odvoze smeća, odnosno još jednom udariti po 'džepovima' građana što je više i brže moguće'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close