Ne treba čekati Vladu FBiH

SDP HNŽ: Pokrećemo inicijativu za nabavku helikoptera ili kanadera u HNŽ

Podsjećaju da u Hercegovini ponovno postoje kritične situacije, gdje se samo na području HNŽ zabilježi i po 50 požara dnevno.
Vijesti / Politika | 25. 03. 2022. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije su poručili da smo i ove godine potpuno nespremni dočekali novu sezonu požara.

''Nakon prošlogodišnjeg kaotičnog stanja na požarištima širom Hercegovine, a pogotovo u Jablanici, slušali smo razna obećanja županijskih i federalnih vlasti da će se učiniti jasni koraci u rješavanju ovog velikog problema. Obećavali su, odnosno ponovo lagali, o raznim nabavkama kanadera, helikoptera i air tractora usput prebacujući lopticu odgovornosti jedni na druge kao da se ne radi o istoj vladajućoj koaliciji na oba nivoa vlasti'', stoji u priopćenju SDP-a HNŽ.

Podsjećaju da u Hercegovini ponovno postoje kritične situacije, gdje se samo na području HNŽ zabilježi i po 50 požara dnevno.

''Zadnjih dana posebno teška situacija je zabilježena u Jablanici, Prozoru i Konjicu, a mi zbog nemara i neodgovornosti vlasti ponovo nemamo čime gasiti plamene buktinje. Ako je sada ovakvo stanje, možemo samo zamisliti kakvo će stanje biti u idućem vremenskom periodu. Zbog toga, ovim putem pozivamo Vladu HNŽ da se više ne osvrće na obećanja njihovih stranačkih kolega s federalnog nivoa jer je potpuno jasno da takva nesposobna Vlada Federacije BiH na čelu s Fadilom Novalićem neće, ne zna i ne može riješiti ništa u vezi bilo kakve nabavke letjelica za gašenje požara'', navode iz SDP-a.

Stoga SDP poziva Vladu HNŽ da odmah krene u procedure realizacije inicijative koja postoji od ranije, a to je samostalna nabavka kanadera, helikoptera ili air tractora u saradnji s općinama u toj županiji, te poručuju da se ovakav postupak treba pokrenuti odmah, hitno i bez odlaganja.

''Ukoliko se ovakav postupak ne pokrene do iduće sjednice Skupštine HNŽ, Klub SDP BiH će zahtjevom u skupštinskoj proceduri zatražiti da skupštinski zastupnici obavežu Vladu HNŽ da se odmah krene u realizaciju ovog projekta. Zaštita ljudi, imovine i prirodnih resursa za nas nema cijenu'', zaključili su saopćenju SDP-a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close