Priopćenje OS BiH

Oružane snage spremne za gašenje požara, čeka se Odluka Predsjedništva

''Ovom prilikom želimo istaknuti da OS BiH posjeduju dovoljan broj operativnih helikoptera i obučenih posada za gašenje požara''.
Vijesti / Flash | 24. 03. 2022. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oružane snage Bosne i Hercegovine su postupile u skladu sa zahtjevom Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine te su putem Ministarstva odbrane BiH uputile prijedlog za odobrenje pružanja pomoći civilnom stanovništvu u gašenju požara.

''Čekamo Odluku Predsjedništva BiH za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH u gašenju požara'', stoji u priopćenju Oružanih snaga BiH.

''Ovom prilikom želimo istaknuti da OS BiH posjeduju dovoljan broj operativnih helikoptera i obučenih posada za gašenje požara te da posjedujemo sve operativne mogućnosti da pružimo pomoć civilnom stanovništvu u gašenju požara'', poručili su.

Oružane snage su u potpunosti spremne da u skladu sa zakonom propisanom misijom i raspoloživim kapacitetima pruže pomoć i podršku civilnim organima vlasti u reagiranju na prirodne i druge katastrofe i nesreće na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close