Zahtjev poslan u ponedjeljak

Požari u Prozor Rami: Treći dan čekanja pomoći iz zraka

"Čekamo, nema nikakvih informacija. Iz županijske uprave rekli su da je zahtjev došao do Ministarstva obrane. Preostaje nam samo čekati", kazao je za Bljesak.info Marinko Palinić
Vijesti / Crna Kronika | 23. 03. 2022. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Još nam nije stigla pomoć Oružanih snaga. Dva su požara aktivna s tim da se spuštaju. Požar iz Krančića se spustio do naselja Duga pa su vatrogasci spriječili da dođe do kuća. Čekamo, nema nikakvih informacija. Iz županijske uprave rekli su da je zahtjev došao do Ministarstva obrane. Preostaje nam samo čekati", kazao je za Bljesak.info Marinko Palinić iz Civilne zaštite Prozor Rama.

Palinić je istaknuo kako na prostoru Općine Prozor Rama kuće trenutno nisu ugrožene.

Šuma gori na nekoliko područja, odnosno u blizini sela Duge, u selu Perići i između sela Perići i Dobroša. Požari su samo djelomično ugašeni zbog nepristupačnog terena.

Zahtjev za pomoć iz zraka poslan je još u ponedjeljak u 14:30 sati, a dodatni podaci u 16 sati. Najveća briga Civilne zaštite Prozor Rama je da bi požar mogao skrenuti prema hidroelektrani Rama te obiteljskim kućama.

Podsjetimo, u kolovozu su Jablanica i Konjic tražili pomoć u gašenju požara iz zraka. Helikopter Oružanih snaga nije stigao, a razlog je bio blokada srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Foto: Radio Rama / Požari u Prozor Rami

"Pa dobro, što sad, požari. Primjećuje čovjek da samo gori u ovom kraju. I u Federaciji i u Republici Srpskoj ima daleko šumovitijih područja pa se ne događaju požari. Veoma je interesantno naći razlog zbog čega se to događa baš ovdje, na prostoru Hercegovine", kazao je tada za Federalnu.ba Dodik.

Izmorenim vatrogascima i volonterima tada je pomogla kiša, a u kišu se uzdaju i vatrogasci iz Prozor Rame.

Na području Hercegovačko-neretvanske županije u posljednja 24 sata aktivno je bilo oko 40 požara, stoji u izvješću županijske Civilne zaštite.

Foto: Radio Rama / Požari u Prozor Rami
Foto: Radio Rama / Požari u Prozor Rami
Foto: Radio Rama / Požari u Prozor Rami
Kopirati
Drag cursor here to close