Priopćenje

SDP HNŽ: HDZ i SDA žele uspostaviti dvije stranačke policije

SDP HNŽ smatra kako je više nego smiješno da godinama nisu htjeli ni željeli izabrati jednog, pa umjesto toga sada žele imenovati ''dvojicu'' policijskih komesara.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2022. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski odbor SDP BiH HNŽ poziva SDA i HDZ da odmah objasne građanima kakav su točno dogovor postigli kada je imenovanje komesara policije MUP-a HNŽ u pitanju.

''Pošto naša saznanja govore da SDA i HDZ žele promijeniti Zakon o unutarnjim poslovima i Zakon o policijskim službenicima HNŽ-a na način da umjesto jednog komesara policije izaberu praktično dvojicu (komesara i njegovog zamjenika) takvu odluku smatramo nedopustivim pokušajem uspostave stranačko - nacionalnog upravljanja policijskim strukturama, odnosno pokušajem uspostave stranačkih policija SDA i HDZ-a'', poručili su iz SDP-a HNŽ.

SDP HNŽ smatra kako je više nego smiješno da godinama nisu htjeli ni željeli izabrati jednog, pa umjesto toga sada žele imenovati ''dvojicu'' policijskih komesara.

''Potpuno je jasno da ovakav prijedlog Vlade HNŽ-a predstavlja još jedan čin prodaje državnih interesa i izdaje multietničke i jedinstvene Bosne i Hercegovine. Na takve izdaje smo već odavno u bezbroj primjera navikli kada su u pitanju tajni hercegovački dogovori između SDA i HDZ-a BiH'' naveli su te dodali:

''Posljednja slična situacija dogodila se kada je potpisan tzv. ''Mostarski sporazum'' u kojem je lider SDA potpisao ''legitimno predstavljanje'', a sada je očigledno na djelu novi čin iste farse u kojoj se upravljanje policijskim strukturama želi podijeliti na nacionalnoj (stranačkoj) osnovi i sve to proširiti na cijelu Hercegovačko-neretvansku županiju.

''Potpuno je jasno da iza još jednog tajnog dogovora koji se želi bez ikakve rasprave po hitnoj proceduri ozakoniti u skupštinskoj proceduri stoji strah i panika od potpuno izvjesnog gubitka listopadskih izbora pa se skrivenim stranačkim dogovorima između HDZ-a i SDA žele osigurati određene pozicije i međusobna zaštita od progona u budućim vremenima'', navode u priopćenju.

SDP HNŽ je pozvao SDA i HDZ zajedno sa Vladom HNK da se odmah odustane od pokušaja nacionalne podjele policijskih struktura kroz stranačko upravljanje te da odmah provedu proceduru izbora komesara policije MUP-a HNŽ po važećim zakonskim procedurama bez ikakvog odlaganja.

Kopirati
Drag cursor here to close