Odgovor Dodiku

Avaz objavio staro priopćenje SDA o Domu naroda

No, utvrđeno je da se radi o priopćenju koje je SDA zapravo objavila još 2018. godine.
Vijesti / Politika | 22. 03. 2022. u 07:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal Raskrinlavanje.ba reagiralo je na članak ''SDA: Vitalni nacionalni interes u Vijeću naroda RS mora biti zaštićen'' kojeg je portal Bljesak.info prenio s portala Avaz.ba.

U članku se navodi da je Stranka demokratske akcije (SDA) izdala priopćenje za javnost u kojem je istaknuto da će predložiti da se u Domu naroda Federacije BiH i Vijeću naroda RS uvedu simetrični mehanizmi za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

No, utvrđeno je da se radi o priopćenju koje je SDA zapravo objavila još 2018. godine.

''Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i Pravda, reagirao na priopćenje SDA i stav stranke da Vijeće naroda RS treba da postane zakonodavni dom u punom kapacitetu.

Dakle, Dnevni avaz je u jeku najnovijih pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH objavio priopćenje SDA iz 2018. godine bez navođenja da se radi o priopćenju starom skoro četiri godine.

U svom članku, Dnevni avaz, kao ni mediji koju su ga preuzeli, nije eksplicitno ni precizirao da je riječ o aktualnom priopćenju. Međutim, nije precizirano ni kada je ono točno objavljeno, već je samo navedeno da je “SDA je izdala priopćenje”. No, imajući u vidu aktualne pregovore u vezi sa Izbornim zakonom BiH, kao i način na koji je ono predstavljeno, čitatelji/ke su navedeni na zaključak da je riječ o aktualnom priopćenju objavljenom 2022. godine'', navodi Raskrinkavanje navodeći kako je ''članak Dnevnog avaza u kojem je preneseno priopćenje, kao i sva njegova prenošenja'' ocjenjeno kao manipuliranje činjenicama.

Kopirati
Drag cursor here to close