Narodna skupština

SDA traži kazne

SDA smatra kako svako odlaganje konkretnih poteza “samo dodatno ohrabruje SNSD da nastavi s nasrtajima na Ustav BiH”.
Vijesti / Politika | 11. 02. 2022. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Apeli i verbalne osude nisu dovoljni'', priopćili su iz Stranke demokratske akcije navodeći kako su zakoni o VSTV-u, imovini i lijekovima koje je Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila ''izravan napad na Ustav Bosne i Hercegovine i Daytonski mirovni sporazum i moraju biti poništeni i stavljeni van snage''.

SDA smatra kako svako odlaganje konkretnih poteza “samo dodatno ohrabruje SNSD da nastavi s nasrtajima na Ustav BiH”.

“Što može imati nesagledive posljedice po pravnu sigurnost, zdravlje građana, ali i dovesti do narušavanja stabilnosti i mira. Međunarodna zajednica svojom pasivnošću i popustljivošću ne bi smjela ponoviti greške iz 90-ih godina prošlog stoljeća, kada nije na vrijeme reagirala i zaustavila Radovana Karadžića. Posljedice pasivnosti, nažalost, bile su tragične”, poručili su iz SDA.

“Visoki predstavnik je dobio jasnu podršku Vijeća za implementaciju mira da iskoristi svoje ovlasti i instrumente koji mu stoje na raspolaganju i od njega očekujemo da to učini bez odlaganja, ne čekajući javne rasprave ili eventualno objavljivanje zakona u službenom listu. OHR je 2009. godine u sličnoj situaciji poništio protuustavne akte Narodne skupštine RS koji su se odnosili na prijenos nadležnosti i sa takvom praksom treba nastaviti, jer je to obveza koja im je data Daytonskim sporazumom”, kazali su iz SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close