Brkićeva posjeta

SDA traži ispriku od Hrvatske

SDA te dodaje kako je to ''izraz iste one politika zbog koje je ratno rukovodstvo Hrvatske na čelu sa Franjom Tuđmanom proglašeno odgovornim za učešće u UZP-u''.
Vijesti / Politika | 25. 07. 2019. u 13:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije priopćila je danas kako posjeta potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića osuđenom ratnom zločincu Bruni Stojiću, u austrijskom zatvoru, predstavlja monstruoznu poruku žrtvama Stojićevih zločina, kojom se dalje ruinira međunarodni ugled Hrvatske i potkopavaju odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Iz te stranke podsjećaju da je bivši ministar obrane Herceg-Bosne Bruno Stojić pred Haaškim tribunalom pravosnažno osuđen za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, ''koji je imao za cilj podjelu BiH i trajno uklanjanje bošnjačkog stanovništva sa okupirane teritorije''.

''Brkićeva posjeta tom zločincu predstavlja poruku koju mi u BiH jako dobro razumijemo'', navodi SDA te dodaje kako je to ''izraz iste one politika zbog koje je ratno rukovodstvo Hrvatske na čelu sa Franjom Tuđmanom proglašeno odgovornim za učešće u UZP-u''.

SDA upozorava da, ukoliko se najviši dužnosnici Republike Hrvatske ne ograde od Brkićevog postupka i upute ispriku žrtvama, ''to će značiti da Brkić predstavlja dominantni glas hrvatske politike''.

''Dosad je bilo nezamislivo da zvaničnik jedne članice EU u zatvoru posjećuje ratnog zločinca, kojeg je međunarodni sud proglasio odgovornim za ubojstva u logorima, protjerivanja, torture, seksualna zlostavljanja i druge zločine. Jasno je da ni u jednoj civiliziranoj državi nije moguće da visoki dužnosnici posjećuju ratne zločince u zatvoru, a da za to ne snose odgovornost i posljedice'', navodi u priopćenju SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close