Vjeran SDA

Komšić o koaliciji Osmorke i HDZ-a: Gdje je puno baba, kilava su djeca

Ja ne vjerujem u taj projekt. Gdje je puno baba, kilava su djeca. Ne prihvaćam da mi Dragan Čović piše sporazum i da Milorad Dodik izbacuje iz sporazuma sve što mu se ne sviđa, rekao je Komšić.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2023. u 19:45 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte reagirao je na objavljeni dokument koji otkriva kako je 27. 10. dobio poziv Osmorke za potpisivanje Sporazuma. 

Tko je koga i zašto zvao? 

"Ja sam govorio o formiranju vlasti i na nivou BiH i FBiH, a ne o pozivu za politički dogovor kojim je formirana Osmorka. Vi govorite o dokumentu kojim je formirana Osmorka a u emisiji Face TV, ja sam govorio o formiranju vlasti! To su dvije sasvim različite stvari", naveo je Komšić.

Gostujući na Face televiziji, Komšić je upitan zašto nije dio Osmorke na što je on odgovorio da ga nitko nije ni pozvao. 

Demokratska fronta vjerna Izetbegoviću 

"Sasvim je legitimno da Osmorka, SNSD i HDZ naprave vlast. Osmorka nas nije zvala da idemo u priču s njima. Jedino je Semir Efendić izrazio želju. I da su nas zvali ne bi išli s njima. Ja ne vjerujem u taj projekt. Gdje je puno baba, kilava su djeca. Ne prihvaćam da mi Dragan Čović piše sporazum i da Milorad Dodik izbacuje iz sporazuma sve što mu se ne sviđa. Nema ništa od ulaska DF-a u priču s Osmorkom", rekao je Komšić. 

Komšić nije htio biti dio većine s Osmorkom 

Predmet pisma koje je 27. listopada Nermin Nikšić (SDP) poslao Željku Komšiću (DF) je glasio “Prijedlog teksta Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima", a u pismu ga poziva da se pridruži potpisivanju sporazuma s ostalim strankama Osmorke.

Kopirati
Drag cursor here to close