Priopćenje

SDA poziva Fortu da prestane prijetiti građanima

Osim stalnih prijetnji građanima kućnim pritvorom i lockdownom, konstantnog prebacivanja krivice na građane i prijetnje kažnjavanjem, u što je uveo i svog ministra policije, nismo još vidjeli nijednu svrsishodnu mjeru, naveli su.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2021. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Forto

Povodom jutrošnjeg teatralnog nastupa premijera Edina Forte, kojim prikriva jučerašnji krah cjelodnevnog nesuvislog zasjedanja njegove vlade i beskorisnih mjera koje su donesene, pozivamo premijera i Vladu KS da shvate ozbiljnost situacije i počnu raditi i donositi mjere u cilju zaštite života građana Kantona Sarajevo i ekonomije u Kantonu Sarajevo, priopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Kantona Sarajevo.

“Osim stalnih prijetnji građanima kućnim pritvorom i lockdownom, konstantnog prebacivanja krivice na građane i prijetnje kažnjavanjem, u što je uveo i svog ministra policije, nismo još vidjeli nijednu svrsishodnu mjeru i akciju kojom ogroman sustav kojim upravlja stavlja u službu borbe protiv pandemije i posljedica iste. Put pacijenta i dalje ne postoji, bolesni i promrzli građani na ulicama stoje i čekaju svoj red za testiranje, ministar zdravstva ne postoji ili ga bar javnost još nije vidjela, sredstva iz budžeta se umjesto za pomoć gospodarstvu koriste za isplatu naknada tzv. Neovisnih zastupnika u njegovoj većini”, navode iz SDA.

“Stoga, pozivamo Facebook premijera Fortu da prestane da se slika uokolo, da prestane s izljevima teatralnosti na press konferencijama koje ne dolikuju jednom premijeru, da prestane da prebacuje odgovornost na druge i da konačno počne da se bavi svojim poslom i upravlja ogromnim budžetom i polugama kojim raspolaže jer životi građana moraju biti iznad svakog politikanstva i osobne promocije”, poručili su.

 

Kopirati
Drag cursor here to close