Izborni zakon

SDA optužuje: Čović koči vlast u Federaciji

''Nažalost, i dalje je problem rigidan stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića u vezi s izmjenama Izbornog zakona'', rekao je Zaimović.
Vijesti / Politika | 11. 02. 2020. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjednik SDA i predsjedavajući Zastupničkog doma Federalnog parlamenta Mirsad Zaimović kazao je za Dnevni avaz kako bi Parlament novu Vladu FBiH, kada su procedure u pitanju, mogao imenovati za mjesec.

Međutim, kaže, imenovanje Vlade Federacije je stvar isključivo političkih dogovora.

''Stranačka izaslanstva razgovaraju o konstituiranju izvršne vlasti u Federaciji. Naravno, mi na tjednoj razini na Kolegiju SDA dobivamo informaciju o tome dokle se došlo s razgovorima. Nažalost, i dalje je problem rigidan stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića u vezi s izmjenama Izbornog zakona'', rekao je Zaimović.

Ističe da, ukoliko stav HDZ-a ostane tako rigidan, federalna vlast sigurno neće biti formirana uskoro.

''Poznate izmjene Izbornog zakona BiH koje zagovara HDZ nama su neprihvatljive. Očekujem da će HDZ reterirati i shvatiti da ovakav tvrd stav nije dobar ni za koga u FBiH. Mnogo puta smo objašnjavali zašto netko želi zakon i zbog čega je on neprihvatljiv ljudima koji žele graditi drugačiju BiH'', rekao je Avazu Zaimović.

Što se tiče rada Federalnog parlamenta, tvrdi da taj dom radi u punom kapacitetu te da sve ono što se dešava s konstituiranjem izvršne vlasti ne utječe na rad zastupnika.

''Na početku mandata u ladicama nas je čekalo više od 100 materijala, zakona, izvještaja javnih poduzeća od 2014. do 2018. godine. Za ovih šest i pol mjeseci mi smo ih uspjeli gotovo skinuti s dnevnog reda. Očekujem da ćemo do sredine godine postići da nijedan materijal u Parlamentu neće stajati duže od dva mjeseca, a imali smo materijala koji su u parlamentarnoj proceduri bili i po tri godine, a neki i duže'', rekao je Zaimović.

Kopirati
Drag cursor here to close