Kažu u Bruxellesu

Izborni zakon u finalnoj fazi dogovora

Teme sastanka obuhvatile su izmjene Izbornog zakona, izbore u Gradu Mostaru, budućnost demokracije u BiH i dobivanje kandidatskog statusa za našu državu.
Vijesti / Politika | 28. 01. 2020. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović i predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH Denis Zvizdić održali su danas u Bruxellesu sastanak sa stalnim izvjestiteljem Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu, zastupnikom Portugala u Europskom parlamentu, Paulom Rangelom.

Teme sastanka obuhvatile su izmjene Izbornog zakona, izbore u Gradu Mostaru, budućnost demokracije u BiH i dobivanje kandidatskog statusa za našu državu.

Kako je priopćeno iz Parlamentarne skupštine, Čović je prigodom susreta naglasio da je Izborni zakon u finalnoj fazi dogovora, te da će izmjene Izbornog zakona osigurati zakonsku jednakost konstitutivnih naroda u političkom predstavljanju na svim razinama vlasti.

Također, vezano za napredak u integracijama u Europsku uniju (EU), kazao je da BiH ne bi trebala biti u sjeni Sjeverne Makedonije, niti Albanije, kao i da BiH svoj europski put ne bi trebala vezati uz bilo koju zemlju.

 

Zvizdić je potvrdio je nedvojbenu opredijeljenost žitelja za europsku BiH. Ispunjavanje reformi i preuzetih obveza rezultirat će pozitivnim socio-ekonomskim razvojem, poboljšanjem života građana i uspostavom suvremenih europskih mehanizama u BiH, rekao je.

Izvjestitelj Rangel istaknuo je zadovoljstvo sastankom, naglašavajući važnost aktivne i kontinuirane suradnje predstavnika BiH i EU, kao i europsku perspektivu. Potvrdio je stajalište kako Bosna i Hercegovina ima svoj zasebni put prema Europi, te se ne bi trebala opterećivati problemima drugih kandidata ili potencijalnih zemalja kandidata, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close