Napadi

SDA ne odustaje: Baralija izdala Mostarce i ukaljala Armiju

Stranka navodi kako je Baralija dužna objasniti zašto čistoću borbe Armije Republike BiH u obrani Mostara naziva „mitom“ i izjednačava je s karakterom borbe koju je Haaški sud označio kao udruženi zločinački poduhvat.
Vijesti / Politika | 17. 02. 2021. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nikakvi spinovi, naročito oni loši kojima se služi Irma Baralija, ne mogu sakriti činjenicu da je izdala Mostarce, a Mostar isporučila HDZ-u BiH'', priopćio je Gradski odbor SDA Mostar.

Mostarska SDA tvrdi kako vijećnici Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara ne pomažu ni tvrdnje o navodnom dogovoru SDA i HDZ-a o „Izbornom zakonu po Čovićevoj mjeri“.

''Pravdanje izdaje takvim izgovorima mogla je iznositi prije nego što je svojim glasovima Naša stranka poklonila gradonačelničku poziciju HDZ-u. Od velike joj pomoći nije ni tvrdnja da je svojom izdajom željela spriječiti jačanje HDZ-ove pozicije za pregovaračkim stolom u pregovorima o Izbornom zakonu, istom onom zakonu na čiju je izmjenu pozivala jer on, kako je kazala, izaziva argumentirano nezadovoljstvo HDZ-a i njihovih glasača. Umjesto loših izgovora, Baralija bi Mostarcima trebala ponuditi smisleno objašnjenje zašto je zaista Mostar predala u ruke HDZ-u, odnosno onima koji su odgovorni za kako kaže 'kriminal' kojeg pokušava fakturirati SDA-u. Pozivamo je da kao vijećnik u Gradskom vijeću Mostara ispita sve nezakonite radnje koje su po njenim tvrdnjama bile u proteklom periodu jer po Statutu Grada Mostara ima pravo pristupu svim informacijama i aktima Gradske uprave'', navodi mostarska SDA.

Stranka navodi kako je Baralija dužna objasniti zašto čistoću borbe Armije Republike BiH u obrani Mostara naziva „mitom“ i izjednačava je s karakterom borbe koju je Haaški sud označio kao udruženi zločinački poduhvat.

''Oni koji danas čuvaju tekovine časne odbrane i oni koji čuvaju tekovine UZP-a nisu 'kulturološki u pet deka', kako to Baralija tvrdi, već se radi o civilizacijskoj razlici. Ona je suzdržanošću dala podršku ovoj drugoj strani, 'pet deka' odgovornijoj za to što Mostar danas nije grad kakav je trebao biti i kakav Mostarci zaslužuju. Dužna je objasniti Mostarcima zašto je tražila prekid sjednice Gradskog vijeća radi dodatnih konsultacija nakon njihovog prijedloga o rotaciji Gradonačelnika. Da li je izvršila dodatne konsultacije, i s kim? Sa Koalicijom za Mostar sigurno nije, možda sa HDZ-om. Da li je za vikend dodatno poskupila cijena glasa za Gradonačelnika?'', naveo je Gradski odbor SDA Mostar.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close