Izbačeni

SDA isključila četiri člana, među njima i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH

Musić je isključen "zbog nestatutarnog djelovanja, pogrešnih postupaka i iznošenja neprimjerenih stavova u javnosti, kojim je nanesena nesaglediva šteta Stranci demokratske akcije".
Vijesti / Politika | 16. 02. 2021. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Općinske organizacije SDA Goražde je, u skladu s članom 25. Statuta SDA, na izvanrednoj sjednici isključio iz članstva poslanika u Skupštini BPŽ Goražde i izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH Nijaza Musića.

Kako su naveli, Musić je isključen "zbog nestatutarnog djelovanja, pogrešnih postupaka i iznošenja neprimjerenih stavova u javnosti, kojim je nanesena nesaglediva šteta Stranci demokratske akcije", prenosi N1

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Izvršni odbor Općinske organizacije SDA Goražde je, u skladu sa članom 25. Statuta SDA, na...

Objavljuje SDA Bosansko - podrinjskog kantona GoraždePonedjeljak, 15. veljače 2021.

"Napominjemo da su uz Nijaza Musića, članom 22. Statuta SDA izbrisani iz evidencije članstva Dževad Agović, Dženana Osmanspahić i Arnel Vranj, jer su bili na listama drugih političkih stranaka (Demokratska fronta) za Gradsko vijeće Grada Goražda na Lokalnim izborima 2020. godine", naveli su iz SDA BPŽ Goražde.

Bivši SDA kadar Aljoša Čampara za "Klix" se sarkastično se osvrnuo na posljednju čistku unutar SDA u Goraždu, kazavši kako iz stranke izbacuju one koji ukazuju na korupciju.

"'Istjeralo i njega. Tko kaže da SDA ne radi na čišćenju svojih redova laže. E sad, misleći da to znaju sami, nije im nitko skrenuo pažnju da se trebaju očistiti od korumpiranih, bahatih, neobrazovanih, a ne onih koji ukazuju na sve te devijantne pojave i pojedince koji ih čine", poručio je Čampara.

Kopirati
Drag cursor here to close